AlgemeenInterieurWonen

3 tips bij het opbergen van jassen

Jassen ophangen
485Views

Het najaar is echt van start gegaan. En dat betekent niet alleen dat het weer er een heel stuk slechter op gaat worden de komende weken, maar ook dat we genoodzaakt zijn om de jassen weer uit de kast te trekken. Of hangen deze bij jou gewoon het hele jaar door aan de kapstok? Dan zal je vast niet de enige zijn.

De meeste mensen klagen over ruimtegebrek in de hal. Rondslingerende jassen en tassen die ze maar geen plekje weten te geven. Dat is ook niet zo gek. Door de jaren heen verzamel je immers heel wat jassen. En doordat de meeste woningen over een relatief krappe hal beschikken is het lastig om al deze jassen een plekje te geven. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een opgeruimde hal is immers van essentieel belang voor de sfeer in huis! In dit artikel geven we je 3 handige tips bij het opbergen van jassen.

1.     Maak gebruik van een ‘slimme’ kapstok

Bij het opbergen van jassen zijn we al snel geneigd om een kapstok aan te schaffen. Dit is immers de meest gangbare methode. Bedenk echter wel dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om jouw jassen op te hangen. Zo kan het bij een krappe hal slim zijn om van de hoogte gebruik te maken. Hang daarom een balk of stok tussen twee muren. Hier kun je vervolgens kledinghangers aan hangen. Zo geniet je van een zelf geïmproviseerde kapstok in de gang en is er ook nog eens veel meer ruimte om je jassen op te hangen.

2.     Sorteer jassen op seizoen

Hoewel het natuurlijk fijn is om alle jassen binnen handbereik te houden, moet je natuurlijk ook toegeven dat veel jassen helemaal niet zo vaak gebruikt worden. Bijvoorbeeld omdat deze enkel in bepaalde seizoenen gedragen worden. Zo is het niet nodig om een winterjas het hele jaar door in de kast te laten hangen. Begin daarom ieder seizoen met het sorteren van de jassen. Hang de jassen die dit seizoen worden gebruikt op en berg de rest elders in huis op. Natuurlijk zijn er ook nog altijd items die wel het hele jaar door worden gebruikt. Zo is een regenjas dames altijd handig met het onvoorspelbare Hollandse weer. Gelukkig hou je – door voldoende te sorteren – voldoende ruimte over om deze het gehele jaar door te laten hangen. 

3.     Schaf een opbergsysteem aan

Je bent zeker niet de enige die te maken heeft met een te krappe hal. Daarom is het niet zo vreemd dat er enorm veel verschillende opbergsystemen verkrijgbaar zijn. Deze zijn stuk voor stuk ontworpen om grote getalen jassen, schoenen en tassen handig op te bergen. Ga daarom op zoek naar een geschikt opbergsysteem. Dit scheelt je een heleboel extra werk. Bovendien zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar en kunnen ze op iedere woonstijl worden aangepast. Hierdoor beschik je niet alleen over een ware eyecatcher in de hal, maar ook nog eens van een systeem wat het dagelijkse leven veel gemakkelijker maakt.

Geef een reactie