InterieurKeuken

Tips voor de schoonmaak van huishoudelijke apparaten

Tips voor de schoonmaak van huishoudelijke apparaten
1.08KViews

Een schoon huis is heel belangrijk, want er zijn vele voordelen aan een schoon huis. Je weet beter je spullen te vinden, je voelt je meer op je gemak als je visite ontvangt en de kans op niezen is minder groot als er amper stof ligt. Werk je ook thuis? Dan merk je waarschijnlijk wel dat geconcentreerd werken beter gaat in een schoon en opgeruimd huis, dan wanneer het rommelig is. Daarom is het altijd schoonmaken geblazen. Toch zijn er nog veel huishoudelijke apparaten in huis die soms een extra schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Hieronder staat een lijstje van apparaten die jij vast af en toe vergeet. 

Airconditioning

De airco schoonmaken is niet iets waar mensen snel aan denken. Toch levert het veel voordelen op om een airconditioning apparaat regelmatig te onderhouden, want zo voorkom je nare geurtjes, schimmels en bacteriën. Als een airco niet goed wordt schoongemaakt ontstaat er een nare geur. Dit heeft ermee te maken dat de verdamper in het apparaat continu vochtig is en in een donkere ruimte is gevestigd. Oplossingen tegen die geur zijn een mistbehandeling, het reinigen en spoelen van de verdamper of een ozonbehandeling. 

Wasmachine 

De wasmachine wordt veel gebruikt in huis. Daarom kan hij ook zeker vies worden. Het schoonmaken van de wasmachine is gelukkig vrij eenvoudig. Het schoonhouden van de filter is belangrijk. Ook is het zeker goed om de randen met schoonmaakazijn en een droge doek even af te nemen. Doe dat op dezelfde manier met de lades waar het wasmiddel in gaat. Het zijn kleine tips, maar die zorgen er wel voor dat je wasmachine iets langer mee gaat. 

Koelkast

Ook al let je goed op de houdbaarheidsdatum van de producten die in je koelkast liggen, er kunnen altijd wel vuil of restjes achterblijven. Zo ontstaan er ongemerkt bacterien die je helemaal niet op je verse producten wil hebben. Als je dit apparaat gaat schoonmaken, begin dan het leeghalen van de koelkast. Zo kom je overal makkelijk bij. De meeste middelen zijn best wel chemisch en dat is ook niet lekker bij je eten. Het beste voor de koelkast is schoonmaakazijn of een biologische/ecologische allesreiniger. Haal de platen eruit en begin bij de binnenkant. Daarna doe je de deur, de rubberen randen en vervolgens de platen. Die stop je pas op het laatste erin. Als je dit wekelijks doet voor je grote boodschappen, blijft je koelkast en je eten lekker fris. 

Centrale verwarming 

Design radiatoren zijn gelukkig makkelijk schoon te houden, maar de ouderwetse centrale verwarmingen kunnen echte stofnesten zijn. Dat heeft te maken met het rooster aan de binnenkant van de verwarming en omdat ze dicht tegen de muur aan zijn gemonteerd. Als je het stof lang laat zitten, zorgt dit voor vervelende allergische aanvallen als je daar gevoelig voor bent. Daar zijn gelukkig oplossingen voor. Met een speciale dunne borstel kun je makkelijk aan de achterkant van de verwarming komen en het stof verwijderen. Ook zijn er speciale hulpstukken voor je stofzuiger, met een extra dunne slang waarmee je makkelijk achter de verwarming komt. Verwijder het stof op deze manier en maak de voorkant schoon met een doekje. Alles is dan gelijk een stuk frisser. 

Geef een reactie