TuinWonen

De voordelen van een aluminium tuintafel

Tuintafel
407Views

Goede tuintafels zijn nooit een overbodige luxe. Welk seizoen het ook mag zijn. In de lente en zomer maak je natuurlijk over het algemeen wat meer gebruik van de tafel, maar er zijn ook genoeg mensen die lekker uitgebreid buiten tafelen in de winter. Zeker wanneer je over een terrasoverkapping en terrasverwarming beschikt. Dan is buiten tafelen in het donker alleen maar heel romantisch en erg prettig. Daarom is het belangrijk dat een tuintafel tegen alle seizoenen bestand is. Het moet niet nodig zijn om de tafel bij wisseling van de seizoenen direct weer naar binnen of buiten te slepen. Als deze staat, dan moet deze ook gewoon kunnen blijven staan.

Ben jij op zoek naar een prachtige nieuwe tuintafel om het buitenseizoen mee te starten? In dit artikel leggen we uit waarom aluminium tuintafels verreweg de beste keuze zijn.

Het hele jaar door geschikt

Het allergrootste voordeel van aluminium tuintafels is dat ze het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Je hoeft ze echt niet tijdens de wisseling van de seizoenen naar binnen of buiten te slepen. Deze kan het hele jaar door lekker in de tuin blijven staan. Zo kan je ook nog tijdens een zachte winterse dag genieten van een waterig zonnetje, een kopje koffie en een stuk taart. Heerlijk!

Aluminium roest niet, blijft voor langere tijd mooi en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Daardoor kan hij zowel in de winter- als de zomermaanden lekker buiten blijven staan. Daarnaast beschikt aluminium ook nog over enkele eigenschappen die de levensduur ontzettend verlengen. Je hoeft de tafel nauwelijks te onderhouden om hier jaren van te kunnen genieten.

Ontzettend gebruiksvriendelijk

Ben jij iemand die er werkelijk een hekel aan heeft om eerst alle tuinmeubels af te spuiten en schoon te spoelen alvorens je hier éindelijk plaats kunt nemen? Dan ben je zeker niet alleen. Dit is misschien wel het rotste klusje wanneer het eindelijk heerlijk weer is om van het buitenleven te genieten. Op zo’n moment wil je niets liever dan aan tafel ploffen en niets meer doen. Vervolgens sta je echter uren het vuil tussen de naden te verwijderen. Niet echt bevorderlijk voor de stemming.

Een aluminium tuintafel biedt hier echter de oplossing voor. Deze tuintafels zijn ontzettend gebruiksvriendelijk en bovendien zeer hygiënisch. Ze zijn binnen een handomdraai schoon doordat er geen ruimte is voor vuil, bacteriën of andere ziektekiemen om zich in het materiaal te nestelen. Even een doekje over de tafel halen is voldoende. Zo kan je binnen mum van tijd van het prachtige winterse of zomerse weer genieten.

Kosten en ruimte besparen

Doordat aluminium tuintafels het gehele jaar door buiten kunnen blijven staan, bespaar je ook de nodige kosten en ruimte. Zo is het bijvoorbeeld niet meer nodig om peperdure beschermhoezen aan te schaffen wanneer er binnen te weinig ruimte is. Daarnaast zal je gedurende de wintermaanden niet meer over alles in de schuur struikelen, want je houdt voldoende ruimte over. Ideaal voor het stallen van fietsen of speelgoed van de kinderen.

Geef een reactie