InterieurTuinWonen

Terrasoverkapping plaatsen: denk ook aan de accessoires!

Terrasoverkapping plaatsen- denk ook aan de accessoires! glas
527Views

Een terrasoverkapping in de tuin biedt talloze voordelen. De overkapping zorgt ervoor dat je het gehele jaar door van je tuin kunt genieten. Je bent altijd beschut tegen regen, sneeuw en wind. Bovendien wordt de leefruimte van je woning ook nog eens flink uitgebreid. Zie dit gedeelte als een verlengstuk van de woonkamer. Hierdoor kun je ook volledig losgaan met het stylen van de overkapping. Maar voordat de overkapping geheel in gebruik kan worden genomen is het wel belangrijk om over enkele zaken na te denken. Enkel een terrasoverkapping plaatsen is niet voldoende. Om het wooncomfort te verhogen zijn ook de nodige accessoires voor terrasoverkappingen van belang.

Benieuwd waar je aan moet denken bij het stylen van jouw terrasoverkapping? Hieronder geven we enkele concrete tips.

Plaats ledverlichting

Een terrasoverkapping is met ontzettend veel verschillende accessoires uit te breiden. Hiermee kan je het comfort onder de overkapping vergroten. Wij adviseren om de overkapping te beschouwen als extra veel leefruimte. Hoe zou jij een geheel nieuwe ruimte in de woning inrichten? Waarschijnlijk zou je dezelfde soort verlichting en woonstijl gebruiken. Dit doe je dan ook in de overkapping. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ledverlichting.

Ook onder de overkapping is het belangrijk dat je over een effectief lichtplan beschikt. Hoe zorg je voor voldoende functioneel licht zodat je ’s avonds lekker lang buiten kunt blijven zitten? En hoe creëer je voldoende sfeer. Dankzij ledverlichting zorg je er bovendien ook nog eens voor dat je op de kosten van de energierekening bespaart en over een veel langere levensduur beschikt. Win-win!

Voeg zijwanden toe

Hoewel je met een overkapping al heel wat regen en sneeuw tegen kunt houden, zal dit helaas niet betekenen dat je volkomen uit de regen zit. De wind hoeft maar net verkeerd te staan en je houdt het (ook onder de overkapping) gewoon niet droog. Daarnaast kun je zo veel last van de wind ervaren, waardoor het gedurende de wintermaanden alsnog te koud is om van deze extra ruimte genieten. En dat is jammer, want dit is nu juist waarom je voor een overkapping hebt gekozen. Als je hier enkel met mooi weer had willen zitten, had een overkapping niet echt gehoeven en was een parasol of goede zonwering voldoende.

Gelukkig kun je dit probleem eenvoudig oplossen door zijwanden toe te voegen. Hiermee hou je alle neerslag buiten de overkapping en zal ook de wind beter tegen gehouden worden. Zo verhoog je het comfort onder de overkapping en heb je hier het hele jaar door plezier van.

Glazen schuifwanden

Zie je de ruimte onder de overkapping echt als een verlengstuk van de woonkamer en wil je hier zelfs bij storm en regen optimaal van kunnen genieten? Combineer dan de zijkanten met glazen schuifwanden. Zo kun je de ruimte geheel sluiten wanneer het slecht weer is, waardoor het ook minder fris zal zijn. Het is zelfs mogelijk om een vloerkleed of tapijtje neer te leggen om de voeten te warmen. Zo creëer je een geheel extra ruimte buitenshuis. Heerlijk als speelruimte voor (jonge kinderen) of om misschien zelfs een extra logeerkamer bij goed weer te realiseren. Met een slaapbank ben je van alle gemakken voorzien. Een tuinkamer is voor werkelijk alle doeleinden te gebruiken.

Hoe wil jij de overkapping gaan gebruiken? Stel deze geheel naar wens samen met één van de bovenstaande veelgebruikte accessoires.

Geef een reactie