TuinWonen

Maak jouw tuin zomerproof met een nieuw zonneschermdoek

zonneschermdoek in de tuin
1.06KViews

We zitten inmiddels allemaal met onze gedachten bij de naderende feestdagen. De kou teistert ons land en de tuin staat er onbewogen bij. Toch is het wel verstandig om in deze tijd al na te gaan denken over de komende zomer. Je tuin heeft het de afgelopen tijd zwaar te verduren gehad. Eerst een ontzettende warme zomer en toen vrieskou. Dat doet de tuin niet goed. In het voorjaar is het belangrijk dat je op een rijtje zet welke dingen gedaan moeten worden om jouw tuin weer klaar te maken voor de komende zomer. We weten immers allemaal hoe snel de tijd voorbij vliegt en dat de zomer helemaal niet zo ver weg is als dat het nu in eerste instantie lijkt. Allereerst is het belangrijk om na te denken over de essentials van de tuin. Denk hierbij niet alleen aan de tuinmeubelen en de begroeiing van de tuin, maar ook aan het repareren van jouw zonneschermdoek. In dit artikel leggen we uit hoe jij jouw tuin direct zomerproof maakt met een nieuw zonneschermdoek.

Losse zonneschermdoeken kopen

Over het algemeen is de levensduur van een zonnewering ontzettend lang. De voorlijst, oprolbuis en armen kunnen jarenlang mee. Het doek is echter minder lang bestand tegen alle weersomstandigheden van ons land. Na enkele jaren kun je merken dat deze verweerd raakt. Er ontstaan vale plekken of misschien zelfs wel gaten. In dat geval verliest de zonnewering zijn functie, maar is het niet ontzettend zonde als je een geheel nieuwe zonnewering moet aanschaffen? Gelukkig is er een goed alternatief: de aanschaf van een nieuw zonneschermdoek van goede kwaliteit. Door losse zonneschermdoeken te kopen voorkom je dat je direct voor een gigantische uitgave komt te staan. Dat is niet alleen vervelend voor je portemonnee, maar ook nog eens enorm zonde. Ziet jouw zonnewering er nog prima uit, maar kan het doek geen extra zomer meer mee? Dan is een nieuw zonneschermdoek de perfecte oplossing.

Een nieuw zonneschermdoek: zelf doen of laten doen?

Ben jij iemand die zich echt niet waagt aan klusjes in- of om het huis? Laat je het boren van een gat al aan iemand anders over en moet je er niet aan denken om zelf een zonneschermdoek te vervangen? Maak je dan vooral geen zorgen! In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het vervangen van een zonneschermdoek een simpele klus. Dit vraagt weinig kennis of ervaring van de koper. Uiteraard is het ook mogelijk om het zonneschermdoek door een professional op te laten hangen. Dit raden wij echter niet aan. In de meeste gevallen ben je veel voordeliger uit als je het zelf doet. Daarnaast zijn er altijd wel mensen in je omgeving die jou hierbij kunnen helpen, zeker als je het zelf niet ziet zitten om deze klus aan te grijpen.

Wil jij een nieuw zonneschermdoek kopen om de tuin alvast zomerproof te maken? Vraag dan om advies aan de leverancier van de doeken. Zij kunnen je helpen om de juiste afmetingen door te geven en advies geven als je het doek eenmaal wilt vervangen. Bovendien profiteer je zo ook altijd van de beste kwaliteit.

Geef een reactie