AlgemeenWonen

Dit is hoe je van een mierenplaag afkomt

Dit is hoe je van een mierenplaag afkomt
23Views

Zodra het weer warmer wordt komen ook onze kleine insectenvriendjes weer tevoorschijn. Op zich natuurlijk een natuurlijk verschijnsel en op zich geen probleem om je direct zorgen over te maken, maar als ze zich hinderlijk in ons territorium gaan begeven wordt het een ander verhaal. Niemand heeft zin een constante kolonne mieren die zich door de keuken slingert op zoek naar voedsel. En als ze dan ook nog tegen de keukenkastjes omhoogklimmen en in de gebieden komt waar wij ons eten bereiden is het tijd voor actie. Want een salade met tonijn of spekjes is prima, maar met mier gaat zelfs ons als exotische fijnproever iets te ver. Mieren bestrijden kan natuurlijk met allerlei huis, tuin en keukenmiddeltjes die soms best werken om mieren af te schrikken of om te leiden. Maar vaak is het slechts een tijdelijke oplossing en vinden mieren een manier om het te omzeilen. Wanneer je na tal van diervriendelijke trucjes toch echt definitief van je mierenplaag af wil komen raden we je aan om met mierenpoeder in de aanval te gaan. In dit artikel vertellen we je iets over het voorkomen van overlast en bestrijden van mieren.

Zijn mieren schadelijk?

Je zou denken dat mieren niet echt veel schade aan kunnen richten. Maar vergis je niet, ze zijn misschien wel klein maar in verhouding beresterk. Om te beginnen zijn ze graag in de keuken waar het meeste voedsel te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan broodkruimels en etensresten op borden die in een afwasrek staan. Als ze over eten heenlopen dat je nog wilt eten dan kun je dat beter niet doen, mieren plassen en poepen namelijk onder het lopen. Door mierenontlasting op te eten kun je in het ergste geval voedselvergiftiging krijgen! Daarnaast maken mieren na verloop van tijd enorme gangenstelsels en nesten onder je terras of huis. Het is mogelijk dat hierdoor je terras en zelfs je huis verzakt.

Oma’s middeltjes

Mieren zijn gevoelig voor geuren. Bieslook, lavendel, mint en afrikaantjes geven een geur af waar mieren niet dol op zijn. Plant deze kruiden en plantjes dus op strategische plaatsen in je tuin. Niemand is gek op koken water, dat geldt ook voor mieren. Als je weet waar het mierennest is giet je daar kokend water op. Om het effect te vergroten voeg je citroenschillen aan het water toe. Herhaal dit een paar keer en met een beetje mazzel dood je de zo hele mierenkolonie. Men zegt ook dat mieren niet gek zijn op koper. Dus als je koperen eurocenten op hun route plaatst zullen ze die niet meer nemen. 

Geef een reactie