AlgemeenWonen

Professioneel geuren bestrijden

Professioneel geuren bestrijden
176Views

Overlast door geuren en gassen is vaak een groot probleem in veel bedrijven. Met name de horeca en de zware industrie lijken hier het meest onder te lijden. De geuren en gassen zijn niet alleen onaangenaam, maar ook zeer slecht voor de gezondheid. Voor het functioneren van ons lichaam is zuurstof essentieel. Lucht geeft leven en gezonde frisse lucht heeft vele positieve effecten op onze gezondheid en ons welzijn. Toch is de lucht die we elke dag inademen niet altijd zo schoon als zou moeten. Dit kan onbewust invloed hebben op zowel uw gezondheid als uw functioneren. Daarom is het essentieel om te zorgen voor een goede luchtzuivering.

Het bestrijden van geuroverlast

Verschillende gezondheidsinstanties besteden steeds meer aandacht aan geuren en gassen in de werkomgeving van mensen. Hierbij kan gedacht worden aan reactie gassen bij het lassen, de chemische geur van verf en chloor, maar ook aan lichaamsgeuren. Medewerkers krijgen op deze manier onbewust veel vervuiling in hun longen. Uit diverse studies is gebleken dat beroepsmatige blootstelling aan bijvoorbeeld ethyleenoxide het risico op kanker verhoogt. Een professionele luchtzuivering kan dit tegengaan.

Overlast van geur

Zowel in een woon- als werkomgeving kan stank voor veel overlast zorgen. Het brengt om die reden ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Er kunnen lichamelijke klachten door ontstaan, zoals hoofdpijn, misselijkheid, een verstoorde ademhaling en zelfs een verstoorde hartslag. Ook kan de geur psychische klachten veroorzaken. Te denken valt aan spanningen, structurele ontevredenheid over de woonomgeving en vermindering van buitenactiviteiten.

Geurbronnen die buiten de deur komen

Vaak zijn de belangrijkste geurbronnen van buiten afkomstig van; verkeer, industrie, landbouw, stallen en/of mestopslag bij veehouderijen huishoudens met open haarden en/of multifuel branders.

Geurbronnen die van binnen komen

Geurbronnen binnenshuis zijn bijvoorbeeld: huisdieren, rottende geuren, verfgeuren, tabaksrook, keukengeuren, vluchtige organische stoffen (VOS) die vrijkomen uit allerlei producten die in huis worden gebruikt, zoals verf en schoonmaakmiddelen, cosmetica, luchtverfrissers, bouwmaterialen, meubelstoffen en tapijten.

Schone lucht

Het bestrijden van geuren en gassen is voor veel bedrijven uiterst zinvol. De gemakkelijkste manier om de lucht te zuiveren is de aanschaf van een luchtzuiveraar. Deze zijn meestal geschikt voor het bestrijden van vervuiling door bijvoorbeeld (fijn)stoffen, pollen, allergenen, geuren, vluchtige stoffen en micro-organismen. Door de werking van de luchtreiniger kunt u weer ademen en genieten van frisse lucht.

Geef een reactie