InterieurWonen

3 redenen waarom een bijzettafel in iedere woonkamer thuishoort

3 redenen waarom een bijzettafel in iedere woonkamer thuishoort
154Views

Bijzettafels zijn misschien wel één van de meest onderschatte meubelstukken in huis. Dit terwijl ze eigenlijk geheel onmisbaar zijn. Ze kunnen voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt en ook nog eens geheel flexibel worden ingezet. Je kunt ze eenvoudig van ruimte naar ruimte verplaatsen, ze geven een geweldige uitstraling aan je woonkamer en je bepaalt zelf wat de functie van dit tafeltje zal worden. Gebruik je de bijzettafel enkel om meer sfeer in huis te creëren? Om een lamp op te plaatsen of simpelweg als plekje om belangrijke spullen neer te leggen? Aan jou de keus! Jij bepaalt waar het bijzettafeltje voor dient. Over multifunctionaliteit gesproken!

Heb jij nog altijd gene bijzettafel in de woonkamer staan en ben je benieuwd waarom je hier toch eens verandering in moet brengen? In dit artikel zetten we 3 redenen op een rijtje waarom een bijzettafel in iedere woonkamer thuishoort.

1.      Voor ieder wat wils

Eén van de grootste voordelen van bijzettafels is dat ze in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Kortom: er is voor werkelijk ieder wat wils te vinden. Of je nu dol bent op een landelijk of industrieel interieur, er is altijd wel een tafeltje die bij jouw wensen en die van het interieur aansluiten.

Door voor het juiste bijzettafeltje te kiezen, kun jij de puntjes op de i zetten in jouw woning. Een bijzettafeltje vormt de finishing touch van het totale geheel. Je kunt ervoor kiezen om het tafeltje geheel in stijl van de rest van het interieur samen te stellen of om deze juist in een contrasterende kleur of materiaal aan te schaffen. Hierdoor breng je meer contrast aan binnen het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een houten bijzettafeltje in een industrieel interieur. De industriële stijl staat bekend om het gebruik van natuurlijke en robuuste materialen, dus het zal echt niet misstaan. Toch is het natuurlijk weer iets geheel anders dan alle andere zware en donkere meubels.

2.      Enorme flexibiliteit

Een bijzettafel kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Het formaat van het tafeltje speelt hier ook een belangrijke rol bij, want je kunt hem ook weer zeer eenvoudig verplaatsen. Handig bijvoorbeeld wanneer er visite komt en je een tafeltje extra wilt plaatsen, zodat ze niet telkens voor hun drankje of hapje op hoeven te staan. Maar ook wanneer je een tijdelijk nachtkastje voor je kind wilt creëren. Een bijzettafel is werkelijk van alle markten thuis. Hierdoor heb je altijd wel een handig tafeltje om belangrijke spullen op te leggen of om gewoon van wat extra ruimte of sfeer te genieten.

3.      Altijd je drinken in de buurt

Natuurlijk heeft een bijzettafel in de woonkamer ook nog een belangrijk groot voordeel. Want misschien ligt het aan ons, maar als je na een lange dag op de bank neerploft wil je niet ook nog eens op hoeven te staan om een glas drinken te pakken. Zet daarom een bijzettafel naast de tafel, zet hier een glas (of fles) drinken op, je favoriete snack en eventueel een goed boek. De komende uren hoef jij je luie zetel niet meer uit te komen. Laat je vrije avond maar beginnen!

Geef een reactie