TuinWonen

Nu al van je tuin genieten? Dat kan met een tuinhaard

tuinhaard
83Views

Aan alles merk je dat het voorjaar is begonnen. Er komen weer knoppen aan de bomen, overal langs de weg duiken narcissen op en steeds vaker komt het zonnetje achter de wolken vandaan. In deze tijd voel je de buitenkriebels al, maar niets is zo wisselvallig als het (Nederlandse) weer: vaak is het nog te koud of te nat om echt lekker in de tuin te kunnen zitten. Dat is zonde, want met een paar aanpassingen kun je van je tuin een verlengstuk van je leefruimte maken. Denk bijvoorbeeld aan een terrasoverkapping, waaronder je in elk seizoen droog en beschut kunt zitten.

Je maakt je tuin helemaal af met een tuinhaard. Zo’n haard zorgt voor wat extra warmte in de tuin en is daarnaast erg sfeervol. Met een haard in de tuin creëer je een plek waar je heerlijk met familie en vrienden kunt samenkomen.

Tuinhaarden van Reny

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een haard in de tuin, kijk dan eens naar een Reny Quaruba buitenhaard. Deze tuinhaard is met zijn klassieke design een echte sfeermaker. De Quaruba is gemaakt van Cor-Ten staal, dat een roestbruin uiterlijk heeft. Dat ziet er mooi en robuust uit, en zorgt ervoor dat de haard niet verder zal corroderen wanneer hij buiten staat. Het roesten dat ontstaat door invloed van het weer zorgt namelijk voor een patina, een afsluitende laag die doorroesten tegengaat.

De Reny Quaruba wordt standaard geleverd met een dikwandige kachelpijp met regenklep. Die laatste zorgt ervoor dat je het verbrandingsproces helemaal onder controle houdt. Door de glazen wanden aan elke kant van de kachel geeft de haard het gevoel van een kampvuur. De vlammen zijn aan alle kanten te zien. Steek de haard aan en het genieten kan beginnen.

De voordelen van een tuinhaard

Een tuinhaard is voor vrijwel elke tuin geschikt. Door het grote aanbod haarden zijn ze voor zowel grote als kleine tuinen een echte aanwinst. We zetten de voordelen van een tuinhaard op een rijtje:

  • Met een tuinhaard zit je in de zomer langer buiten.
  • Een tuinhaard brengt sfeer naar je tuin.
  • Niets is gezelliger dan vuur stoken: onderzoek wijst uit dat het ontspannend is.
  • Een tuinhaard zorgt ervoor dat je in elk seizoen de tuin in kunt.
  • Houd je ervan buiten te koken? Er bestaan tuinhaarden met pizza-oven of grill.

Zo maak je met een tuinhaard van je tuin een plek waar je in elk seizoen heerlijk kunt bijkomen.

Geef een reactie