InterieurWonen

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer
62Views

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is de kans groot dat je ook naar pvc vloeren kijkt. Vroeger kozen mensen vaak voor laminaat, parket, tegels of tapijt, maar tegenwoordig valt de keuze vaak op pvc. Als je nog niet eerder een pvc vloer in huis hebt gehad, twijfel je mogelijk of dit in jouw situatie de beste vloer is. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de voordelen van pvc vloerbekleding op een rijtje.

1. Duurzaam

Een pvc vloer gaat gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar mee. Dit is aanzienlijk langer dan de meeste andere vloersoorten. Hoe dit komt? Doordat pvc vloeren voorzien zijn van een toplaag. Deze laag beschermt de vloer tegen krassen en andere beschadigingen. De slijtlaag van pvc vloeren kan in dikte verschillen. Hoe dikker de slijtlaag, des te langer de vloer meegaat. Vanwege de lange levensduur van pvc vloeren kunnen we stellen dat ze behoorlijk duurzaam zijn. Als je voor deze vloer kiest, hoef je de komende jaren namelijk geen nieuwe vloer te kopen.

2. Onderhoudsvriendelijk

Als je een bord eten of glas drinken laat vallen op vloerbedekking, trekt dit in de vloer. Dit is bij een houten vloer eveneens het geval. Bij pvc vloeren hoef je hier niet bang voor te zijn. Eten en drinken trekt namelijk niet in deze vloer, maar blijft er op liggen. Je gaat simpelweg met een doekje over de vloer en deze is weer brandschoon. Bovendien hoef je pvc vloeren niet te onderhouden met speciale middelen, iets wat bij houten vloeren wel het geval is.

3. Goed te combineren met vloerverwarming

Vroeger was het gebruikelijk om een woning te verwarmen met radiatoren. Tegenwoordig zien we steeds vaker vloerverwarming, zeker in nieuwbouwhuizen. Ligt er ook vloerverwarming in jouw woning? Dan is pvc een uitstekende keuze. Voornaamste reden hiervoor is dat pvc vloeren dun zijn. Vaak zijn ze slechts een aantal millimeter dik. De warmte uit de vloerverwarmingsinstallatie trekt hierdoor makkelijk en snel door de vloer heen. Gevolg hiervan is dat jouw woning binnen de kortste keren lekker warm is. Kies je voor een andere vloerbedekker? Dan kan dit (aanzienlijk) langer duren.

4. Geluiddempend

Veel vloeren produceren geluid als je er overheen loopt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij houten vloeren laminaat. Dit brengt ons direct bij een vierde voordeel van pvc vloeren, want deze vloeren produceren vrijwel geen geluid wanneer je er overheen loopt. Hierdoor is een pvc vloer ideaal voor in een appartementencomplex of flat. Met pvc hoef je namelijk niet bang te zijn dat jouw onderburen constant loopgeluiden horen. Dit is zowel bij plak pvc als click pvc het geval. Een plakvloer wordt op de ondergrond gelijmd, waardoor er geen ruimte ontstaat onder de vloer. Bij een clicksysteem wordt eerst een geluiddempende ondervloer aangebracht, waardoor deze eveneens stil is.

5. Ruime keuze

Een laatste voordeel van een pvc vloer is de ruime keuze die je hebt. Zo zijn pvc vloeren verkrijgbaar in allerlei soorten. Je kunt voor pvc stroken kiezen, maar ook voor pvc tegels. Daarbij komt dat er vandaag de dag pvc vloeren zijn voor iedere ruimte. Je kunt een pvc vloer in jouw keuken of woonkamer leggen, maar je kunt ook voor pvc tegels in de badkamer kiezen. Bijkomend voordeel is dat zowel pvc stroken als pvc tegels verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren. Hierdoor is er voor iedere woning wel een geschikte pvc vloer te vinden.

Geef een reactie