Algemeen

Tips voor een onvergetelijke housewarming

Tips voor een onvergetelijke housewarming
384Views

Verhuizen is een bijzondere ervaring. Mogelijk heeft het proces je veel tijd en energie gekost. Het eindresultaat wil je natuurlijk maar al te graag tentoonstellen aan familie en vrienden. Omdat je verhuizing al de nodige tijd heeft gekost, wil je jouw housewarming vlekkeloos laten verlopen. Toch wil je jouw housewarming onvergetelijk maken. Wij geven je tips waarmee je zonder zorgen een housewarming kan organiseren waar je nog lang van kunt nagenieten.

Maak er een thema feestje van

Wat dacht je van een ‘beach party’ thema? Laat je gasten bijvoorbeeld verkleed naar je housewarming komen. Dit zorgt altijd voor een leuke sfeer. Schenk zomerse drankjes om het af te maken.

Stel een leuke afspeellijst samen

Ben je een muziekliefhebber? Stel dan een lijst samen met je favoriete muziek. Muziek kan zorgen voor extra sfeer tijdens je housewarming. Heb je geen inspiratie? Dan kan je op Spotify zoeken naar leuke afspeellijsten.

Organiseer spelletjes

Wie zegt dat een housewarming enkel uit een hapje en drankje mag bestaan? Verzin leuke spelletjes zoals een quiz of iets actiefs voor de kinderen. Er is veel mogelijk dus wees creatief!

Maak een lijstje voor cadeautjes

Wat geef je bij een nieuwe huis? Dat vragen de gasten zich hoogstwaarschijnlijk af voordat ze naar je housewarming komen. Help ze daarom een handje en maak een lijstje van cadeautjes die je leuk zou vinden. Zo voorkom je ook dat er cadeau’s dubbel worden gekocht.

Maak de woonkamer in ieder geval gereed

Het is niet erg als er nog onuitgepakte dozen in je huis staan. Zorg er echter voor dat de kamer waar het feestje wordt gehouden helemaal is ingericht. Vaak is dit de woonkamer. Begin dus met het inrichten van je woonkamer alvorens je met de rest van je huis begint.

Vraag of je nieuwe buren ook langs komen

Liever een goede buur dan een verre vriend! Nodig je buren gelijk uit voor je housewarming. Het is erg leuk en fijn om een goede band te hebben met je buren. Door ze uit te nodigen schep je gelijk een band.

Kosten besparen tijdens je housewarming

Het verhuizen heeft je waarschijnlijk al genoeg geld gekost. Besparingen met je housewarming zijn dan ook altijd welkom. Gelukkig kan je op eenvoudige manier geld besparen. Nodig je gasten bijvoorbeeld uit via e-mail in plaats van met een kaart. Of koop je drankjes bij een goedkope supermarkt in plaats van een duurdere slijterij. Koop daarnaast simpel eten zodat je hier niet te veel geld aan kwijt bent. Ook hoef je dan minder gebruik te maken van je keuken die misschien nog niet helemaal klaar voor gebruik is.

Creëer een bar voor drankjes

Je wil tijden de housewarming niet alleen bezig zijn met het inschenken van drankjes. Maak daarom een kleine bar door een tafel vol te zetten met drankjes. Zo kunnen de gasten zelf hun drankje pakken wanneer ze willen. Op deze manier hoef je alleen de drankjes bij te vullen wanneer ze op zijn en kun je volop genieten van het feestje.

Geef een reactie