Algemeen

De woontrends voor het komende jaar

De woontrends voor het komende jaar
628Views

Nu de zomer bijna ten einde is wordt het weer kijken naar een nieuw seizoen, maar er kan ook alvast worden vooruitgekeken naar het volgende jaar. Wil je weten wat de trends op het gebied van wonen zijn voor het volgende jaar? Dan is dit artikel het antwoord op je vragen. In het kort wordt verteld wat de trends zijn voor het komende jaar. Zijn er nog trends die terugkomen of zijn het allemaal nieuwe trends?  Wat wordt een hype en wat mag je weer terug op zolder opbergen? Hieronder een paar handige tips om je woonkamer sfeervol in te richten met mooie en luxe woonaccessoires.

Verander jouw huis in een chique hotel

Een van de trends voor volgend jaar is City chique, oftewel jouw woning omtoveren naar een chique hotel. Het zorgt voor meer luxe in je huis. Deze stijl bestaat uit velours meubels, zwart staal, velvet kussens en veel glas. Combineer dit samen met brons, goud of messing voor een rijk en luxe resultaat.

Wat je ook veel ziet is om de stijl van de jaren vijftig te combineren met de retro stijl. Een tegenstelling van deze trend is dat deze trend draait om imperfecties. Waar het bij city chique om luxe en weldaad draait, draait het hierbij om imperfecties en de authenticiteit. Het hoeft niet chique en perfect te zijn. Asymmetrie, bescheidenheid en natuur zijn de kenmerken van deze stijl. Het gebruik van veel natuurlijke materialen, bloemen en planten doen het goed in deze stijl. Veldboeketten, een stuk sloophout of een kussen waar net een rafeltje aan zit zijn perfect voor deze trend.

Retrostijl en groen leven

Een andere stijl die terugkomt van vorig jaar, of eigenlijk van jaren geleden is de stijl uit de jaren ‘90 en de retrostijl voor het inrichten van jouw woning. Het belangrijkste hierbij is dat je een eigen verhaal maakt en creëert en dat kan goed met retro meubels. Want met een meubelstuk wat uit een kringloopwinkel komt of van marktplaats, kun jij er een eigen verhaal van maken. Natuurlijk kun je in veel winkels ook retro meubels kopen, maar dat is niet de bedoeling van deze stijl. Wil je je huis volgens de retro trend inrichten? Kies dan voor retro meubels en voor kleuren zoals donkerpaars, beige of dondergroen. Dit kun je combineren met brons en messing in de accessoires.

Daarnaast blijft er nog een trend van vorig jaar en dat is de groene trend. Waar vorig jaar al heel Instagram vol stond met groene huizen zal dat nog wel een poosje blijven. Hoe meer planten in huis, hoe beter, is het kenmerk van deze trend. Planten zijn goed voor een huis, ze geven jouw woning niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar zorgen ook voor een gezond binnenklimaat. Voor deze trend kun je het zo gek maken als je wilt. Je kunt grote planten combineren met kleine planten, hangplanten of planten in diverse bloempotten. Maak het af met accessoires in natuurlijke tinten en materialen zoals linnen en rotan en je krijgt een geheel natuurlijke en groene look in huis.

Met deze trends kun je vast wel aan de slag om opnieuw je huis in te richten. Wat voor soort trend ga jij gebruiken om je huis mee in te richten?

Geef een reactie