AlgemeenSlaapkamerWonenWoonkamer

Voor- en nadelen van een massief houten vloer

Houten vloer
226Views

Wil jij een mooie natuurlijke vloer in huis die warmte en comfort uitstraalt? Kies dan een massief houten vloer. Hierbij kies je voor een vloer voor het leven, een duurzame vloer dus. Een massief houten vloer kan vaker worden geschuurd en afgewerkt dan elke andere houten vloer. Er is een enorme keuze, zodat er een massieve houten vloer is voor iedere woning, elke leefstijl, ieders smaak en elk budget.

De meest verkochte massief houten vloer is de eikenhouten vloer. Daarnaast is er een keuze in verschillende naaldboomuitvoeringen zoals massief grenen hout. Wil je een vloer van tropisch hardhout dan zijn er veel mogelijkheden, denk aan jatoba, wengé, afzelia en merbau.

Er is dus een ruime keuze in massief houten vloeren en elke vloer heeft weer zijn eigenschappen, uitstraling en voor- en nadelen.

Wat zijn de voordelen van een massief houten vloer?

  • Een houten vloer zorgt voor comfort en warmte in een woning en past zo in elk denkbaar interieur.
  • Een massieve houten vloer is te koop is veel verschillende afmetingen, kwaliteitsklassen, behandelingen en afwerkingen, zo krijg je altijd een unieke vloer.
  • Je koopt een massieve vloer voor het leven; de vloer is onverwoestbaar, want na jaren kan deze opnieuw worden geschuurd en behandeld zodat de vloer weer als nieuw is.
  • Een massief houten vloer kan een totale renovatie ondergaan, dat wil zeggen dat alle krassen en deuken die in de jaren zijn ontstaan er volledig uitgeschuurd kunnen worden.
  • De vloer is dan ook geschikt voor intensief gebruik, denk bijvoorbeeld aan de horeca, winkels, kantoren.

De nadelen van een massief houten vloer:

  • Een massieve houten vloer wil bij temperatuur en vochtigheidsschommelingen in de ruimte werken. Om dit te minimaliseren is het beter deze volledig te verlijmen.
  • Wil je een houten vloer op een vloerverwarming- en/of koelsysteem plaatsen dan wordt massief hout afgeraden. Hiervoor is een lamelparket uitermate geschikt.

Waar koop je een massief houten vloer:

Ga dan naar Bebo Parket. Eigenhandig worden eiken stammen opgekocht in Europa. Hiervan worden planken uit één stuk natuurlijk vol hout gezaagd. Daarna worden de zijkanten bijgewerkt met een mes en groef systeem, worden er lengte frezen aangebracht en worden de planken extra teruggedroogd. Als de planken voldoende gedroogd zijn, worden de planken legklaar geschuurd. Dit alles gebeurt natuurlijk in de eigen fabriek.Natuurlijk worden hier verschillende kwaliteiten aangeboden, van select tot robuuste sorteringen. De robuuste eiken massief houten vloer is uniek met noesten, scheurtjes en houttekening. Schitterend om te zien en past in elk modern interieur.

Veel vloeren liggen kant en klaar voor je klaar, maar je kunt ook een onbehandelde vloer helemaal naar jouw wens laten behandelen en afwerken. Ook dit wordt allemaal in eigen beheer voor u gedaan. Zo is de massief houten vloer een moderne vloer geworden die in elke woning en in elk interieur toepasbaar is. Wil je meer informatie hierover kom dan naar de fabriek of bel 0546-750238 of mail naar info@beboparket.nl

Geef een reactie