TuinWonen

Meer groen op het balkon: 3 tips!

Meer groen op het balkon 3 tips
115Views

Ben jij iemand die altijd dol is geweest op tuinieren en zijn of haar vrije tijd vooral in de natuur doorbrengt? Dan baal je er misschien van dat je het zelf enkel met een balkon moet doen. Het is natuurlijk geen verrassing dat je hier minder groen kwijt kunt dan in een mooie, ruime tuin. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is om groen naar je balkon te halen. In tegendeel zelfs: er zijn heel veel bloemen en planten die je eenvoudig in balkonpotten kunt plaatsen. Zo geef je direct meer sfeer aan jouw balkon en geniet je toch nog een beetje van tuinieren.

Heb je nog geen idee hoe je dit moet aanpakken? Hier vind je 3 tips om snel en eenvoudig meer groen op het balkon te plaatsen.

1.    Welke soorten planten of bloemen zijn geschikt?

Eigenlijk is het planten van bloemen of planten niet echt anders dan in iedere andere tuin. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Natuurlijk moet je wel met enkele zaken rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de bloemen of planten. Op een relatief klein balkon wil je geen gigantische bloempot plaatsen, want anders blijft er weinig ruimte over om hier ook echt plaats te nemen. Bedenk daarnaast goed hoeveel zonlicht en schaduw er op het balkon aanwezig is. Dit speelt een grote rol in het kiezen van de juiste planten en/of bloemen.

Maak bijvoorbeeld gebruik van vaste planten of juist eenjarige bloemen. Op een groter balkon kun je er zelfs voor kiezen om een klein boompje of struikje te plaatsen. Wanneer je voldoende rekening houdt met de grootte van het balkon en de hoeveelheid zon en schaduw, kun je eigenlijk nooit een verkeerde keuze maken.

balkon planten

2.    Maak gebruik van de hoogte op het balkon

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een heel stel balkonpotten op de vloer te plaatsen, maar dan staat je balkon al snel overvol. Kies er daarom liever voor om één of twee mooie potten te plaatsen, maar laat verder de vloer vrij. Mis je toch nog het nodige groen? Werk dan met de hoogte van het balkon. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van hangpotten of hang een paar vrolijke bloempotten op aan de muur. Zijn de muren op het balkon eigenlijk niet geschikt om er iets tegenaan te hangen? Dan kan je er ook nog eens voor kiezen om een plaat op maat te maken en deze tegen de muur te plaatsen. Zorg ervoor dat deze van een stevig materiaal is gemaakt, zodat je hier eenvoudig enkele leuke bloembakken aan kunt hangen.

3.    Kunstgras

Wist je dat het zelfs mogelijk is om een klein deel van het balkon te versieren met kunstgras? Dit heeft weinig onderhoud nodig en geeft jouw balkonnetje direct een veel natuurlijkere uitstraling. Ook heerlijk zicht voor je kinderen om lekker buiten met wat speelgoed te spelen. Zo hoef je niet naar het lokale speeltuintje, maar kunnen jullie heerlijk op het balkon blijven zitten.

Liever geen kunstgras? Dan is het zelfs mogelijk om speciaal tapijt voor op het balkon aan te schaffen. Met dezelfde kleur als gras geef je jouw balkon zo direct een sfeervolle en natuurlijke uitstraling.

Geef een reactie