AlgemeenInterieurWonenWoonkamer

Waarom je industriële meubels moet nemen!

Inrichting
243Views

De industriële look is steeds populairder aan het worden. Je hoeft maar een restaurant of een woonkamer binnen te lopen of je ziet items terugkomen van de industriële stijl. Met deze look geef je jouw huis een stoer uiterlijk, maar door de donkere kleuren geeft het ook een warme sfeer. Wil jij ook graag een woning die er stoer uit ziet maar die toch een warme sfeer heeft? Dat kan heel gemakkelijk! Laatste tijd zijn Industriële meubels razend populair, waardoor ze in bijna elke woonwinkel te vinden zijn. Wil je meer weten over industriële meubels? Lees dan snel verder! Wij vertellen hier meer over in deze blog.

Meubels zijn de basis

Het belangrijkste voor een industriële look is de basis, en de basis zijn voornamelijk de iets wat grotere meubels. Want, met een roze fluwelen bank creëer je niet de echte industriële look. Begin dus bij een bank of een stoel met een industrieel uiterlijk, deze meubelstukken zijn vaak bekleed met leder en hebben houten of zwarte poten. Neem eens een kijkje bij de partij Mokana voor industriële meubels. De meubels zijn liever onvolmaakt dan perfect, Het onvolmaakte effect geeft namelijk nog net iets extra’s. hierdoor kan je zelf ook gemakkelijk een industrieel effect geven aan bijvoorbeeld je ladekast. Door het hout op te schuren creëer je al snel een onvolmaakt effect.

Gebruik accessoires

Nu de meubels een industriële look hebben gekregen, zijn de rest van de meubels aan de beurt. Denk bijvoorbeeld aan accessoires. Als je accessoires hebt die niet bij de industriële look passen, is de look natuurlijk niet compleet. Denk daarom na welke accessoires je graag zou willen hebben in je huis; een lamp? Een mooie grote vaas? Of toch een schilderij? Een paar accessoires kunnen namelijk al een wereld van verschil maken. Verwissel dus je grote gouden vaas voor een zwarte vaas, en creëer gemakkelijk een warme industriële look.

Last but not loast; de vloer

Een industriële look is pas compleet als de vloer bij de rest van de meubels past. Dit kan een dure investering zijn als je een hele nieuwe vloer kiest. Maar het kan gelukkig ook goedkoper! Als je al een houten vloer hebt is de goedkopere optie om deze vloer op te schuren en daarna in de lak te zetten, het liefst een donkere lak. Maar als je een nieuwe vloer wilt is een ander mooi alternatief een betonnen vloer. Deze grijze kleur gaat perfect samen met de leder look van de meubels!

Geef een reactie