InterieurWonen

De kenmerken van een industriële lamp

De kenmerken van een industriële lamp
205Views

De industriële lampen zijn in recente jaren heel snel heel populair geworden. De rauwe uitstraling ervan is één van de belangrijkste kenmerken. Het is namelijk de manier waarop je jouw woning een wat stoerdere uitstraling geeft. Dat is echter niet het enige kenmerk van dit type lamp. Er is nog veel meer wat het aantrekkelijk maakt om ermee aan de slag te gaan. Het is dan ook goed om eens te kijken wat de belangrijkste punten zijn waarop je dit type lamp kan beoordelen. Zo kan ook jij een goede keuze maken voor een lamp.

Groot en grof

De industriële lamp komt daadwerkelijk voort uit de industrie. Vele jaren geleden werden deze lampen gebruikt om in fabrieken gemakkelijk voor een grote mate van verlichting te zorgen. Daarom is het ook zo dat de lampen altijd groot van omvang. Bovendien gaat de praktische bruikbaarheid voor de afwerking. Dat betekent ook dat ze dus vaak een wat meer grove afwerking hebben. Dit zijn de echte klassieke lampen zoals die uit de fabrieken kwamen en hun weg vonden naar de interieurs van woningen. Inmiddels zijn er echter wel ook enkele ontwikkelingen geweest. Dat is goed om mee te wegen.

?????????????????????????????

Het licht meer diffuus maken

Ook een bekend kenmerk van de industriële lamp is dat het licht enigszins diffuus wordt gemaakt. Dat wordt gedaan met behulp van glazen platen en metalen roosters. Bedenk wel dat dit niet werden gebruikt met dit doel het was namelijk juist zo dat deze werden gebruikt om de gloeilampen die erin zitten te beschermen. Dat de straling van het licht daardoor ook iets veranderde was een bijkomstigheid. Dat werd pas interessant toen de lampen ook op andere manieren gebruikt gingen worden. Bijvoorbeeld als onderdeel van een inrichting in een woning. Daar past het altijd goed bij.

Moderne variaties op de lamp

Inmiddels is het zo dat de industriële lampen er in allerlei verschillende vormen zijn. Dat komt onder andere doordat er meer vraag naar de lampen is. Zo zijn er dus ook lampen op de markt gekomen die geïnspireerd zijn op de oude soorten lampen uit de industrie, maar die eigenlijk heel modern zijn. Op die manier kan je er dus ook mee omgaan. Het is daardoor ook wat gemakkelijker om het in elk soort interieur te passen. Je kunt namelijk ook wat kleinere modellen vinden die wel gewoon lekker grof en rauw zijn in het ontwerp.

Geef een reactie