InterieurWonen

Tip: stopcontacten onderhouden!

stopcontacten onderhouden
363Views

Het onderhouden van stopcontacten wordt niet vaak gedaan, maar is wel nodig! Het zorgt er namelijk voor dat storingen voorkomen worden en storingen of zelfs elektrische branden leiden tot hoge kosten. Vooral met een oud huis is het nodig om periodisch stopcontacten te onderhouden in vergelijking met een nieuwbouwhuis. Om grotere problemen zoals elektrische branden te voorkomen is het daarom belangrijk om de bedrading en stopcontacten op tijd te vervangen. In dit artikel vindt u twee tips die u kunnen helpen met het onderhouden van uw stopcontacten, zo blijven ze in perfecte staat!

Test stopcontacten vaak!

Het eerste wat u kunt doen is door maandelijks alle stopcontacten in uw huis te testen, zodat u weet dat ze werken en veilig zijn. Als u dit met zichzelf afspreekt kunt u vaak genoeg elk stopcontact in uw huis checken en op tijd weten wanneer een stopcontact aan vervanging toe is. U kunt bij bijna elke bouwmarkt een goedkope stopcontact tester kopen. Deze sluit u aan aan een stopcontact en geeft door middel van lichten aan of het stopcontact eventueel een probleem kan hebben of niet. Door slechte bedrading of een defect stopcontact voor te zijn kunt u de kans op elektrische brand of een ander elektrisch probleem drastisch verminderen. De taak van het testen van stopcontacten is daarom een serieuze zaak en wanneer u een probleem tegenkomt dat u niet zelf kan verhelpen is het belangrijk om een professional in te schakelen!

Oude bedrading gelijk (laten) vervangen!

Wanneer u beschadigde of versleten bedrading ontdekt is het verstandig om deze gelijk (te laten) vervangen. Als u veel ervaring heeft in het vervangen van elektrische bedrading dan kunt u dit zelf doen, maar in elk ander geval of wanneer u een probleem tegenkomt dat u niet aankan is het verstandiger om een professionele elektricien in te schakelen. Een gekwalificeerde elektricien kan veilig te werk gaan met elk stopcontact, dus ook met buitenstopcontacten die u in de tuin heeft! Met het vervangen van elektrische onderdelen is het belangrijk dat u niet met een budget gaat werken. Op de lange termijn kunnen er namelijk meer problemen komen door materiaal dat te snel slijt, waardoor u weer met meer kosten zit. Kijk of uw onderdelen een erkende veiligheids certificaat hebben of dat zij uitgebreide test hebben ondergaan om zekerheid te bieden over hun veiligheid.

Geef een reactie