AlgemeenBadkamerKeukenSlaapkamerWonenWoonkamer

Hier moet je op letten bij het kopen van LED verlichting

Led verlichting
465Views

Het kopen van nieuwe ledverlichting kan nog best wel lastig zijn. Vaak zijn mensen in de veronderstelling dat je wel even naar een winkel kunt gaan en dat er maar één of twee verschillende opties zijn. Wie dit denkt, heeft het echter goed mis. LED verlichting is in heel veel verschillende vormen verkrijgbaar. Voordeel: hierdoor kun je deze wel geheel naar eigen wens aanpassen. Toch maakt dit het kopen van ledlampen er niet gemakkelijker op.

Door de vele aanbieders en verschillende informatiebronnen is het heel gemakkelijk om overweldigd te raken. Zeker wanneer er moeilijke termen worden gebruikt. Termen waar je soms nog nooit eerder van gehoord hebt. Daarom hebben wij in dit artikel enkele handige en bruikbare tips op een rijtje gezet om jou te helpen bij de aankoop van nieuwe ledlampen.

De juiste fitting

Bij de aanschaf van nieuwe lampen is het natuurlijk wel belangrijk dat ze geschikt zijn voor jouw armaturen. Daarom is het verstandig om eerst je huidige verlichting eens goed na te kijken. Wanneer je al gebruik maakt van led verlichting is dit eenvoudig. Je kunt op de lamp direct zien welk formaat deze heeft, hoeveel Volt hij is en in welke fitting hij past. Hierdoor kun je eenvoudig een zelfde soort lamp uitkiezen. Wanneer dit echter de eerste keer is dat je een ledlamp koopt wordt het al een stuk lastiger. Maak hierbij altijd gebruik van de informatie die je op het armatuur zelf kunt vinden. Kom je er echt niet uit? Maak dan een foto en laat deze in een speciaalzaak zien. Zij kunnen op basis van zicht vaak al heel goed bepalen welke lamp je nodig hebt. Led lampen met een kleine fitting (of juist een grote!) zijn dan al snel gekocht.

Kies voor een betrouwbare leverancier

LED lampen zijn tegenwoordig zó populair dat ook het aantal aanbieders snel toeneemt. Hierdoor zien we echter ook dat sommige aanbieders minder betrouwbaar zijn dan anderen. Daarom is het belangrijk om duidelijk onderscheid te maken tussen betrouwbare leveranciers en leveranciers die je beter kunt mijden. Dit kun je het beste doen door de reviews van andere klanten online te lezen. Ontdek ook of het mogelijk is om contact te leggen met het bedrijf. Reageren ze snel op mailcontact? Is het mogelijk om ze te bellen? Zoja, dan zit er waarschijnlijk een professioneel bedrijf achter. Gebeurt dit niet? Dan is het verstandiger om nog even verder te kijken.

De lichtkleur van de lamp

De lichtkleur van led lampen wordt ook wel uitgedrukt in Kelvin (K). Dit is tevens het belangrijkste aspect bij het kiezen van de juiste LED verlichting. De meeste mensen vinden het belangrijk dat hun ledlampen dicht in de buurt van de uitstraling van hun traditionele verlichting komen. De lichtkleur staat altijd in de specificaties van de lamp vermeldt.

Dimbaar?

Veel led lampen zijn tegenwoordig dimbaar. Hier betaal je meestal echter wel extra geld voor. In tegenstelling tot gloei- en halogeenlampen is bovendien niet iedere ledlamp dimbaar. Hou hier dan ook rekening mee wanneer je op zoek gaat naar nieuwe lamp. Wanneer je een niet-dimbare lamp op een led dimmer aansluit kan dit ervoor zorgen dat de lamp hapert of zelfs volledig kapot gaat. Of een lamp dimbaar is, wordt altijd bij de productspecificaties vermeldt. Wanneer je dit niet kunt vinden, kan je er vanuit gaan dat dit niet mogelijk is. Wil je een ledlamp dimmen? Hou dan ook rekening met het wattage van de lamp.

Geef een reactie