SlaapkamerWonen

5 redenen om een boxspring te kopen

5 redenen om een boxspring te kopen
328Views

De boxspring behoort tot één van de populairste bedden van dit moment. We kunnen er niet meer omheen. Vrijwel in iedere woning zien we wel minimaal één van deze slaapsystemen staan. Prachtig natuurlijk, maar waarom? Wat maakt een boxspring zo populair? Waarom kiezen we massaal voor de luxe ogende slaapsystemen? Twijfel jij nog om een boxspring te kopen? En ben je benieuwd waarom steeds meer mensen voor een boxspring kiezen? Wij zetten de 5 belangrijkste redenen voor je op een rijtje. 

1.    Bijzondere uitstraling


Wanneer we denken aan een boxspring, dan denken we direct aan luxe. Boxsprings hebben een bijzonder unieke en luxueuze uitstraling. Het is dan ook geen wonder dat boxsprings steeds vaker te zien zijn in moderne hotelkamers. Nog maar zelden kom je hier een standaard slaapsysteem tegen. Dit zorgt er mede voor dat we boxsprings associëren met de luxe van hotels en lekker op vakantie gaan. Door te kiezen voor een boxspring, kies je voor luxe en meer rust in de slaapkamer

Wist je dat een boxspring bovendien ook nog eens op heel veel verschillende manieren bekleed kan worden? Hierdoor kan je deze geheel naar eigen wens samenstellen. Perfect afgestemd op de uitstraling van jouw slaapkamer en eigen smaak.

2.    Handige verstelmogelijkheden

De keuze is reuze op het gebied van boxsprings. Zo kan je zowel voor een vlakke- als een elektrische boxspring kiezen. Een elektrische boxspring beschikt over een heel groot aantal handige verstelmogelijkheden. Daardoor kan je het matras geheel naar wens aanpassen. Last van je benen na een lange dag en zit er veel vocht in de weg? Geen gedoe meer met kussens onder de benen, maar verstel simpelweg de hoogte van het voetgedeelte voor een comfortabelere ligpositie. Ook wanneer je nog even een boek wilt lezen is het heerlijk om het hoofdgedeelte eenvoudig te kunnen verstellen.

3.    Uiterst hygiënisch


Nog een groot voordeel van de boxspring. Het is uiterst hygiënisch. Dit komt met name doordat de bedbodem volledig gesloten is. Daardoor heeft stof en vuil geen kans om zich aan de binnenkant te nestelen. Het is daarom enkel noodzakelijk om de buitenzijde van de boxsprings wekelijks even af te nemen met een licht vochtige doek. Zo blijft de boxspring in optimale conditie.

4.    In- en uitstappen: gemakkelijker dan ooit

Het is vooral voor senioren soms best lastig om gemakkelijk in- en uit bed te stappen. Ook wanneer je (tijdelijk) slecht ter been bent, kan dit ontzettend veel problemen veroorzaken. Gelukkig is in- en uitstappen bij een boxspring gemakkelijker dan ooit. Dit komt doordat de instaphoogte hoger is dan je gewend bent. Wil je er zeker van zijn dat in- en uitstappen soepel verloopt? Bezoek dan een speciaalzaak en laat de perfecte instaphoogte aanmeten. Zo weet je zeker dat deze perfect is afgestemd op de eigen wensen.

5.    In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

Misschien wel het grootste voordeel van een boxspring. Ze zijn in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar Hierdoor kunnen ze geheel naar wens worden aangepast. Je kunt kiezen uit verschillende soorten textiel, verschillende hoogtes, enzovoorts. Zo geniet je altijd van een bed die past bij jou en de slaapkamer. 

Geef een reactie