InterieurSlaapkamerWonen

Zo breng je rust in je slaapkamer

Zo breng je rust in je slaapkamer
1.06KViews

Waarvoor gebruik jij jouw slaapkamer? Is het een rustige ruimte, waarin het bed centraal staat? Of is het een rommelig hok waar toevallig ook nog een bed staat?

Alleen om te slapen?

Een slaapkamer, het woord zegt het al, is primair bedoeld om in te slapen. Toch lukt het niet iedereen om de ruimte alleen daarvoor te gebruiken. Zeker als je klein woont ontkom je er vaak niet aan om de slaapkamer ook voor andere doeleinden te gebruiken.

De slaapkamer gebruiken om je was in te laten drogen? Niet zo verstandig, de lucht raakt er vochtig en in het slechtste geval wat bedompt van. Kan het echt niet anders, zorg dan dat je je slaapkamer tijdens en na het drogen van de was heel goed lucht en houd altijd een raampje open.

Veel mensen hebben ook een kleine werkplek gecreëerd op hun slaapkamer, eveneens uit ruimtegebrek. Zeker als je een redelijk ruime slaapkamer hebt, kan dit de enige plek in huis zijn waar je een bureau kwijt kan. Is het ook verstandig? Het maakt het lastig om je slaapkamer te zien als een plek waar je echt tot rust kunt komen. Zorg er dus voor dat je je werkplek zodra je klaar bent aan het zicht onttrekt door er bijvoorbeeld een kamerscherm voor te zetten.                             

Hoe houd je je slaapkamer opgeruimd?

Een opgeruimde slaapkamer slaapt lekkerder. Je zou zeggen dat je niks meer van de troep ziet zodra je de lampen uit doet of je ogen sluit, maar ongemerkt kun je er toch last van hebben. Troep maakt dat je je slaapkamer minder goed kunt schoonhouden, zodat de kans groot is dat er veel stof in rondgaat. Daar kun je tijdens het slapen last van krijgen. En ook al heb je je ogen dicht tijdens het slapen, het laatste dat je ziet voor je je bed in duikt is een hoop rommel. Dat zorgt er bij sommige mensen voor dat zij bepaald niet rustig aan de nacht beginnen.

Heb je weinig bergruimte in huis, en is je slaapkamer daardoor zo’n troep geworden? Denk dan eens aan een schuifdeurkast op maat. Deze laat je precies op maat maken voor jouw slaapkamer, zodat hij altijd precies past. Je kunt de kast gebruiken om al je kleding en schoenen netjes in op te bergen, maar het is ook mogelijk om een deel ervan te reserveren voor andere spullen die je graag uit het zicht opbergt. Denk bijvoorbeeld aan de kerstversiering of andere spullen die maar geen plekje kunnen vinden in je huis.

Een schuifdeurkast op maat is ook ideaal voor wanneer je een schuin dak hebt. Een kast onder een schuin dak, dat is altijd lastig. Omdat deze schuifdeurkast precies voor jou op maat wordt gemaakt, past hij ook perfect onder je schuine dak en gebruik je de loze ruimte die je hier normaal gesproken overhoudt optimaal.

Geef een reactie