InterieurWonen

Waarom de kosten van een houten vloer niet altijd hoog zijn

Kosten-houten-vloer
373Views

Een houten vloer kost altijd veel geld. Toch? Tenminste, dat is wat veel mensen denken. En als je een stijlvolle visgraat vloer ziet liggen, dan is die gedachte ook niet zo heel gek. Het bijzondere hout, de stijlvolle uitstraling – een mooie houten vloer is echt een aanvulling op je interieur. Maar kost zo’n vloer nou altijd een vermogen? Nee, niet altijd. In dit blog lees je waarom de kosten van een houten vloer niet altijd hoog zijn.

De kosten van een houten vloer

Laten we beginnen met de gemiddelde kosten van een houten vloer. De prijs ervan hangt namelijk van een aantal dingen af. Denk bijvoorbeeld aan de dikte en breedte van de planken. Ook hoe het hout is afgewerkt, speelt bij de prijs een belangrijke rol.

Sommige winkels bieden alleen goedkope houten vloeren aan, terwijl andere winkels vooral inzetten op het duurste segment. Gelukkig is er in Nederland ook een gulden middenweg. Dutzfloors biedt houten vloeren aan die variëren tussen €38 en €190 euro per vierkante meter – ze hebben een heel breed aanbod. Deze specialist in eikenhouten vloeren heeft ook een handige rekenmodule ingebouwd in hun website. Je ziet direct wat de totale kosten van je houten vloer zijn.

Eigen productie zorgt voor lagere kosten

Dat hoge kwaliteit houten vloeren niet altijd duur zijn, bewijst Dutzfloors. Dat komt doordat hun productie volledig in eigen beheer is. Die eigen productie betekent namelijk geen tussenhandelaren. En juist tussenhandelaren zorgen vaak voor hogere kosten, omdat iedereen er iets aan wil verdienen. Door die eigen productie biedt Dutzfloors haar klanten houten vloeren aan voor eerlijke prijzen. En de hoge kwaliteit? Daar geven ze maar liefst 15 jaar garantie op.

Kosten van type vloer en legwijze

De kosten van houten vloeren lopen soms behoorlijk uiteen. Dit komt vooral doordat er met hout zoveel mogelijk is, zoals de verschillende types vloeren waaruit je kunt kiezen. Ga je voor een lichte houten vloer voor bij je Scandinavische interieur? Zo’n vloer zonder al te veel bewerkingen is er al vanaf zo’n €50 per vierkante meter. Zoek je juist een rustieke visgraat vloer die eruitziet als een doorleefde kasteelvloer, met een authentiek karakter? Dan zit je aan de andere kant van het spectrum – voor zo’n vloer betaal je al snel het drievoudige.

Ook de legwijze heeft invloed op de kosten van een houten vloer. Lange brede planken zijn voor een ervaren parketteur makkelijk te leggen en is snel gedaan. Bij visgraat vloeren is dit anders. Zo duurt het leggen van een tapis visgraat vloer langer dan een standaard vloer. Elk plankje moet nauwkeurig worden neergelegd en, in sommige gevallen, worden vastgespijkerd. Met zo’n vloer is een parketteur langer mee bezig en dus gaan de kosten omhoog.

Geef een reactie