InterieurWonen

Maak je interieur helemaal compleet met bijzondere woondecoratie

Maak je interieur helemaal compleet met bijzondere woondecoratie
229Views

Een interieur zonder woondecoratie is als een boek zonder kaft. Het hoort niet. Zonder woondecoratie kan je nooit de benodigde sfeer in huis realiseren. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende vormen van woondecoratie verkrijgbaar. Van leuke kleine tierelantijntjes tot enorme grote kunstwerken. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is verkrijgbaar. Ben jij op zoek naar een manier om jouw interieur helemaal compleet te maken? In dit artikel zetten we een aantal handige interieurtips op een rijtje. Een, twee, drie… stylen maar. 

Maak een goed lichtplan

Dit is iets wat veel mensen in eerste instantie vergeten. Toch is dit juist hetgeen wat allesbepalend is voor de sfeer in huis. Zonder de juiste verlichting geen sfeer. Daarom is het belangrijk om een goed lichtplan op te stellen. Hierbij moet niet alleen over de functionaliteit van het licht worden gedacht, maar ook over de wijze waarop ze sfeer in huis brengen. We kunnen de verschillende soorten verlichting in de volgende categorieën verdelen:

  • Algemene verlichting. Dit is de basis van ieder lichtplan. Algemene verlichting is onmisbaar. Zonder deze verlichting zullen ruimtes niet goed zijn verlicht, waardoor praktisch wonen vrijwel onmogelijk is. Dit is de verlichting die je op de automatische piloot aanzet bij het betreden van een ruimte.
  • Werkplekverlichting. Dit is de verlichting die wordt gebruikt om bepaalde werkplekken duidelijker zichtbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan een speciale lamp boven een bureau, een leeslampje en de verlichting in de keuken boven snijgedeeltes.
  • Accentverlichting. Dit wordt gebruikt om bijvoorbeeld het accent op schilderijen en andere kunstwerken te leggen.
  • Sfeerverlichting. Het woord zegt het natuurlijk al. Deze vorm van verlichting brengt sfeer in de ruimte. Dit kunnen zowel losse lampen als simpele kaarsjes zijn.

Door een juiste combinatie tussen bovenstaande lichtsoorten te maken, zorg je er voor dat de woning optimaal is verlicht en voldoende sfeer uitstraalt.

Spiegels

Spiegels zijn van onschatbare waarde in iedere woning. Niet alleen omdat ze heel praktisch zijn, maar ook omdat ze de nodige sfeer opleveren. Vandaag de dag zijn spiegels in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van ware kunstwerken tot simpele omlijstingen. Werkelijk alles is mogelijk. Wist je dat spiegels ook uitstekend kunnen worden gebruikt om kleine ruimtes optisch groter te laten lijken? Plaats ze bijvoorbeeld in een smalle hal of slaapkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en het is ook nog eens heel handig om even snel je outfit te checken. Win-win!

Persoonlijke woondecoraties

Wil je iets speciaals in je woning toevoegen? En wil je geen interieur zoals je die bij elk ander ziet? Dan zijn er tegenwoordig ook nog genoeg persoonlijke woondecoraties te vinden. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen die geheel naar wens worden gemaakt, unieke beeldjes en zelfs bijzondere onderzetters. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Wil je niet te veel uitgeven aan woondecoraties? Maak dan ruimte voor eigen persoonlijke decoraties. Denk aan foto’s van het gezin, dierbare erfstukken die een nieuw mooi plekje in huis krijgen of beeldjes die je door de jaren heen hebt verzameld. Verstop ze niet meer, maar gebruik ze als pronkstuk in iedere ruimte. Hoe meer persoonlijke accessoires je toevoegt, hoe sfeervoller de woning zal worden.

Geef een reactie