BadkamerWonen

Zo maak je een sauna van je eigen badkamer

sauna eigen badkamer
1.48KViews

Ga je wel eens naar de sauna of naar de hammam en kun je daar ook zo intens van genieten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Als je je badkamer wil verbouwen, dan kan je die omtoveren tot een echte spa voor thuis. Een spa is natuurlijk heerlijk, omdat je daar zo lekker kan ontspannen. Met je eigen spa hoef je niet te wachten tot je volgende bezoek aan het wellness complex. Nu geniet je elke dag van de rust en ontspanning van een dagje spa. In dit artikel staat een checklist die onmisbaar zijn voor je eigen spa in huis.

Bijzondere tegels

In een spa hangt meestal een warme en authentieke sfeer. Dat heeft ook te maken met de inrichting van het wellnesscomplex waar jij graag komt. Die rust ontstaat vaak ook door de sfeervolle tegels aan de wanden en op de vloeren. In een wellness resort hangt vaak een Oosterse sfeer en dat komt vooral door de unieke betegeling. Als je jouw badkamer dezelfde look wil geven, kies dan voor Portugese cementtegels, Marokkaanse tegels of antieke tegels. Dit is al een goed begin voor het creëren van een unieke en ontspannen sfeer.

Groot bad

We gaan niet alleen naar het wellnesscomplex voor de sauna, maar ook voor het zwembad of het bubbelbad. Lekker poedelen in water heeft ook een weldadig effect voor lichaam en geest. Dat wil je natuurlijk meenemen naar huis. Daarom is een groot bad ontzettend lekker en het past ook helemaal in je spa voor in huis. Als je in bad gaat, neem dan lekker de tijd om te genieten. Koop heerlijke badschuim of een bruisbal met een fijne geur en kom even helemaal tot rust. Af en toe heb je echt een paar uurtjes voor jezelf nodig.

Regendouche

Heb je geen bad of daar simpelweg de ruimte niet voor? Dan is een regendouche ook echt ontspannend en verkwikkend tegelijk. Bouw een mooie cabine om de douche en zet je favoriete doucheproducten binnen handbereik. Verwen jezelf met een scrub, lekkere shampoo en een (haar)maskertje. Je komt weer als herboren onder de douche vandaan. Als je kiest voor een douchekop met een grote straal, dan kun je er ook met je partner onder staan. Lekker romantisch dus!

Geurstokjes en -kaarsen

Hou je de fijne geuren die je ook in de spa tegenkomt? Dan wil je graag gebruik maken van geurstokjes en geurkaarsen. Die geven continu jouw lievelingsgeur af en het blijft ook lang hangen. Kaarsen maken het spa tafereel helemaal compleet. Door de vlammetjes van de kaarsen ontstaat er een knusse sfeer. Dit helpt ook om extra goed tot rust te komen.

Rustige accessoires

Als finishing touch wil jij natuurlijk zorgen voor de mooiste accessoires. Denk hierbij aan zachte handdoeken en badmatjes. Het is wel het mooiste als deze matchen met je Portugese cementtegels of de Marokkaanse tegels. Je spa voor thuis is extra mooi als alles matcht met elkaar. Geniet ervan!

Geef een reactie