InterieurSlaapkamerWonen

Kinderkamer inrichten: hier moet je aan denken!

Kinderkamer inrichten
363Views

Een kinderkamer inrichten is misschien wel het leukste wat er is. Geen saaie kleuren en degelijke meubels en accessoires. Je creativiteit de vrije loop laten en de wensen van je kind ontdekken. Als ouder is er bijna niets leukers dan dat. Toch zijn er naast al die schattige elementen en grappige keuzes die je je kind moet laten maken ook een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten. Laat je niet teveel meevoeren door dit leuke project, maar blijf ook een klein beetje praktisch denken. Ben jij benieuwd waar je op moet letten bij het inrichten van een kinderkamer? Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Een praktische kledingkast

Ah, kinderkasten. Al in je zwangerschap vond je dit misschien wel de leukste plek op aarde. Heerlijk door die fris gewassen babykleertjes gaan en fantaseren hoe hij of zij eruit zal zien in dit schattige pakje. Nu je kind ouder wordt is het echter ook tijd voor een geheel nieuwe kledingkast. In een babykledingkast kan je uiteindelijk echt niet alles meer kwijt. Daarom is het hoog tijd om al die steeds groter wordende kleertjes goed op te bergen.

Kinderkamer inrichten- hier moet je aan denken!

Gelukkig is er aan kinderkasten tegenwoordig geen gebrek en zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar. Laat je verrassen door de verschillende materialen, stijlen en kleuren Een praktische kledingkast is goud waard, want hier kan je heel wat jaren van genieten. Niet alleen in de kindertijd, maar ook als je kind eenmaal de puberleeftijd heeft bereikt.

Kies verschillende kleuren, maar geen thema!

Veel ouders kiezen voor een thema in de kinderkamer. Paw Patrol, Nijntje, Peppa Pig. Je kind is helemaal fan van één geweldige serie. Bovendien kan je tegenwoordig van vrijwel iedere serie wel kinderkameraccessoires vinden. Hoewel we kunnen begrijpen dat de reactie van je kind overweldigend zal zijn, moet je echter ook rekening houden met de toekomst. Kinderen zijn vaak helemaal verknocht aan één serie en kijken deze helemaal grijs, alvorens ze van de ene op de andere dag weer een geheel andere serie als favoriet bestempelen. Dan zit je plotseling met een kinderkamer waar hij of zij niet vrolijk meer van wordt.

Probeer daarom te voorkomen dat je ieder jaar de kamer kunt aanpassen. Kies daarom voor een kleurenthema. De meeste kinderen vinden bepaalde kleuren heel lang mooi en zo kan je de kinderkamer toch geheel naar wens maken, zonder dat je dit om de haverklap hoeft te veranderen.

Geef je kind de keuze

Wanneer je kind de basisschoolleeftijd heeft bereikt is de kans groot dat hij of zij een flinke eigen mening heeft. Daarom is het belangrijk om je kind ook mee te laten beslissen. Bekijk samen het aanbod bij Beddies.nl en ontdek waar de voorkeur ligt. Het is voor je kind nog mooier om zijn of haar eigen kamer geheel zelf samen te stellen. Een goede manier om de creativiteit de vrije loop te laten en een gevoel van verantwoordelijkheid te ervaren. Een kamertje waar je kind écht trots op kan zijn. 

Geef een reactie