TuinWonen

Accu tuingereedschap, onmisbaar voor iedere tuinliefhebber

Accu tuingereedschap
664Views

Ben jij een ware tuinliefhebber en ben je het liefst iedere dag wel eventjes aan het werk in de tuin? Dan heb je waarschijnlijk ook een heel scala aan tuingereedschap in jouw schuur liggen. Hier kan je dan ook nooit genoeg van hebben. Ieder jaar weer verschijnen er nieuwe tools om het leven in de tuin nóg gemakkelijker te maken. De afgelopen jaren zien we echter wel een verandering. Tegenwoordig gaat de voorkeur namelijk steeds meer naar de accu tuingereedschap uit. Ergens ook wel logisch, want dit gereedschap kent talloze voordelen ten opzichte van ‘traditioneel’ tuingereedschap. Ze werken niet alleen veiliger, maar zijn meestal ook nog milieuvriendelijker en bespoedigen het werk in de tuin.

Overweeg jij ook de aanschaf van accu tuingereedschap, maar weet je niet zo goed voor welk gereedschap je moet kiezen? Wij zetten de gereedschappen die voor iedere tuinliefhebber het meest onmisbaar zijn voor jou op een rijtje.

Accu kruiwagen

Een accu kruiwagen? De kans is waarschijnlijk groot dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Natuurlijk is het niet moeilijk om te bedenken wat dit gereedschap precies inhoudt. Simpel gezegd is het een gewone kruiwagen die op accu rijdt. Niets meer en niets minder. Maar wat is dan het voordeel ten opzichte van een gewone kruiwagen?

Accu kruiwagens bieden de oplossing tegen de problemen die mensen met traditionele kruiwagens ondervinden. Vaak is het moeilijk om deze goed te hanteren en bovendien zijn ze ook nog eens zeer belastend voor de schouders, armen en rug. Zeker als je fysieke gesteldheid al minder wordt, kan een gewone kruiwagen voor veel problemen zorgen. Daarnaast is het gehele rijden en werken met een gewone kruiwagen ergonomisch eigenlijk niet verantwoord. Dat is misschien niet erg als het gebruik incidenteel voorkomt, maar wel als je regelmatig naar de kruiwagen grijpt. In dat geval biedt een accu kruiwagen de uitkomst. Hierbij zijn zwaardere werkzaamheden in de tuin in een oogwenk gedaan!

 Accu heggenschaar

Ben je de trotse eigenaar van een geweldige natuurlijke tuinafscheiding? Dan weet je maar al te goed hoeveel dit betekent voor de uitstraling van je tuin. Natuurlijk heeft een heg niet alleen maar voordelen. Zo moet deze goed onderhouden worden om in optimale conditie te blijven. Als tuinliefhebber is dit waarschijnlijk geen probleem, maar wellicht ben je wel op zoek naar een manier om dit klusje sneller te klaren. In dat geval biedt een accu heggenschaar de uitkomst.

De accu van een heggenschaar gaat jarenlang mee, waardoor je zorgeloos van een mooie heg kunt genieten. Gaat de accu onverhoopt toch stuk of raakt hij leeg? Geen paniek! Als je er voor zorgt dat er altijd minimaal twee accu’s in huis aanwezig zijn, voorkom je enige stress tijdens het voortzetten van de werkzaamheden. Met een accu heggenschaar is het snoeien van jouw heg nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Accu grasmaaiers

Grasmaaien, het is meestal niet onze grootste hobby. Toch moet het wel gedaan worden om te voorkomen dat je tuin overwoekerd raakt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook grasmaaiers die op accu werken. Het grootste voordeel van deze grasmaaiers is dat ze aanzienlijk minder lawaai maken (wel zo prettig voor de buren!) en veel makkelijker in gebruik zijn. Bovendien kunnen de werkzaamheden aan het gras ook nog eens milieuvriendelijker worden uitgevoerd. Een win-win situatie voor iedereen dus!

Geef een reactie