InterieurTuinWonen

Grote witte kunststof bloembak kopen, waar moet je op letten?

Grote witte kunststof bloembak kopen
2.61KViews

Plantenbakken zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Voor iedere tuin is er wel iets nieuws te vinden. Kunststof bloembakken blijven echter nog steeds de grootste publiekslieveling. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Met grote witte kunststof bloembakken breng je niet alleen direct veel sfeer in de tuin, maar profiteer je ook nog eens van een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Geen wonder dat deze bloembakken zo ontzettend populair zijn. Wil jij binnenkort een nieuwe grote kunststof bloembak van Godu aanschaffen? En ben je benieuwd waar je op moet letten? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Plastic bloembakken: denk aan de kwaliteit!

De afgelopen jaren is de kwaliteit van kunststof bloembakken er flink op vooruit gegaan. Ze zijn qua uitstraling bijna niet meer te onderscheiden van natuurlijke materialen, waardoor het geweldige eyecatchers voor de tuin zijn. Bovendien zijn de plantenbakken tegenwoordig enorm verstevigd. Waar ze vroeger nog wel eens konden scheuren in de hoeken, is hier tegenwoordig bijna geen sprake van. Tenminste, als je kiest voor plastic bloembakken van hoge kwaliteit.

Net als bij alle andere producten zijn er grote verschillen tussen de kwaliteit van kunststof plantenbakken bij de verschillende leveranciers. Wij adviseren dan ook om voor een kwalitatieve leverancier te kiezen. Eentje die veel kennis en ervaring heeft in de verkoop van bloembakken. Die weet hoe je deze mooi kan houden en dat een gedegen kwaliteit gewenst is. Koop nooit zomaar een kunststof plantenbak bij een budgetwinkel, simpelweg omdat deze ‘goedkoop’ is. In de meeste gevallen geldt ook hierbij dat goedkoop duurkoop is.

witte-plantenbak-hoogglans

Witte kunststof bloembakken of toch een andere kleur?

Natuurlijk is ook de kleur van de plantenbakken van groot belang. Deze zijn allesbepalend voor de uitstraling van de plantenbak in jouw tuin. Kies bij voorkeur voor een kleur die past bij jouw tuininterieur. Vaak kiezen mensen voor neutrale kleuren zoals wit of zwart, omdat deze simpelweg met iedere plant te combineren valt. Bedenk ook dat sommige kleuren meer besmettelijk zijn. Zo zijn witte kunststof bloembakken natuurlijk prachtig om te zien, maar een beetje aarde of vuil wordt al snel opgemerkt. Welke kleur voor jou het meest geschikt is? Dat is geheel afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur.

zwarte-plantenbak

Grote kunststof bloembak: hoe groot mag deze zijn?

Je bent verliefd geworden op een geweldige grote kunststof bloembak, maar meteen vraag je jezelf af of deze wel in de tuin gaat passen. Is hij niet te groot? Vallen de door jou uitgekozen planten niet weg in die gigantische bak? Hoe groot mag de bak überhaupt zijn?

Allereerst is het belangrijk om de beschikbare ruimte in de tuin te bepalen. Natuurlijk moet de bak wel gewoon in de tuin passen en moet er ook nog voldoende bewegings- en eventueel speelruimte beschikbaar zijn. Daarnaast moet je bedenken welke planten je gaat gebruiken. Als je enkel kleine plantjes wilt kopen, omdat je geen tijd hebt een grote plant te onderhouden gaat het al mis. Kleine plantjes zullen inderdaad wegvallen in de grootte van de bak en dat geeft een minder mooi effect. Daarom moet je dit zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Kies dan ook voor planten die prachtig passen in de bakken en deze zoveel mogelijk complimenteren. Alleen dan geniet je optimaal van de geweldige uitstraling van kunststof bloembakken!

Geef een reactie