InterieurWonen

Schade aan interieur door ongedierte

Schade aan interieur door ongedierte
739Views

Heb je ooit een kleine hoop zaagsel onder een stopcontact gezien? Hoorde je een verdacht krassen in de muren? Ongewone potloodvormige moddertunnels gevonden die uit de fundamenten van je huis omhoog klimmen? Dit zijn allemaal tekenen dat je misschien een aantal ongenode gasten hebt die je huis langzaam maar zeker beschadigen. Er is een reden dat ze ongedierte worden genoemd en het kan tijd zijn om een beroep te doen op een professionele ongediertebestrijder.

Tekenen van problemen

Als je last heb van de volgende problemen dan is het tijd om een ongediertebestrijder in te roepen. Het zaagsel dat je vindt kan een teken zijn van timmermansmieren. Ze graven zich door het hout van je huis en hollen nesten uit. Ze zijn vooral dol op vochtig hout. Om je huis te ontdoen van deze plagen moet je een ongediertebestrijder inschakelen om het nest te vinden en de koningin te doden.

Knaagdieren

Het verdachte geluid op zolder kan ook vergezeld gaan van uitwerpselen. De kans is groot dat je last van knaagdieren hebt. Ze maken met veel plezier een thuis in je huis en beginnen hun eigen gezin. Het dichten van gaten en scheuren in de muren en onder kasten kan helpen, maar een rat kan in een gat ter grootte van een kwartje passen en een muis kan door een gat ter grootte van een dubbeltje komen. Houd werkbladen vrij van open voedsel, laat de schaal van je huisdier niet staan en snoei de takken van de boom weg van je huis en dak.

Termieten

Deze ongebruikelijke potloodvormige moddertunnels zijn een teken van ondergrondse termietenactiviteit. Als ze zwermen, lijken ze op mieren met vleugels. Maar waar mieren een kleinere set voorin en een grotere set achterin hebben, zijn alle vleugels van de termiet even groot. Kolonies bevinden zich meestal op moeilijk bereikbare plaatsen waar vocht zich verzamelt, bijvoorbeeld onder beton of in kelders of kruipruimtes. Je moet een ongediertebestrijder bellen om de bron te identificeren en een behandeling aan te bevelen.

Laat het over aan de professionals

Maak er een gewoonte van om je huis in het voorjaar te inspecteren en te vallen op sporen van ongewenst ongedierte. Kijk in kelders, kruipruimtes, langs de fundering en aan de buitenkant van je huis. Als je bewijs van schade door insecten ontdekt, kun je ongediertebestrijding voor je huis nodig hebben. Voordat je probeert om gaten te dichten of zelf hout te behandelen, moet je met een ongediertebestrijder spreken. Immers, de integriteit van de structuur van je huis en de wederverkoopwaarde ervan kunnen in het geding zijn.

Geef een reactie