TuinWonen

Verschillende soorten materialen voor een loungeset

Verschillende soorten materialen voor een loungeset
255Views

Als jij een tuin bij je huis hebt, dan is er een grote kans dat je hier vaak en lekker wil gaan zitten. Dit kan met je partner zijn, of met je gezin, of met je vriendengroep. Om lekker te kunnen zitten in de tuin, is het nodig om eerst een plekje te creëren waar dit daadwerkelijk kan. Kies dus een fijn hoekje in de tuin waar jij zou willen gaan zitten. Dit kan bijvoorbeeld onder de veranda zijn, maar een andere plek is ook mogelijk. Vervolgens is het van belang om ook lekkere stoelen of banken aan te schaffen. Een echte aanrader hiervoor is een loungebank tuin. Hier kan je heerlijk op zitten op warme lente-, zomer- of herfstdagen. Echter, als je besloten hebt dat je een loungebank voor in de tuin wil, ben je nog niet klaar. Loungebanken zijn namelijk te koop in verschillende materialen. Je zal hier dus eerst nog een keuze uit moeten maken.

Hout

Het eerste en meest gebruikte materiaal voor een loungebank is hout. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal en past daardoor perfect bij de rest van je tuin. Ook de kleur van hout past mooi bij het groen in je tuin. Daardoor kiezen heel veel mensen voor hout. Echter, houten loungebanken hebben ook nadelen. Zo kan het verkleuren of uitzetten. Dit betekent dat hout veel onderhoud nodig heeft.

Aluminium

Een andere optie voor het materiaal is aluminium. Aluminium staat vooral bekend om zijn twee voordelen: het is heel licht en het is goed schoon te houden. Dat het heel licht is, is vooral handig wanneer je de loungebank eenvoudig wil kunnen verplaatsen naar andere plekken in je tuin. Ook is aluminium ook heel duurzaam. Je kan het een lange tijd gebruiken, en daarom is het een goede investering. Een nadeel van aluminium is dat het wel een beetje kan verkleuren door zonlicht. Een ander minpunt is dat het in de winter beschermd moet worden met een beschermhoes.

RVS

Ook RVS wordt gebruikt als materiaal voor een loungebank. RVS is qua voordelen en nadelen erg vergelijkbaar met aluminium. Het is ook erg licht en goed schoon te houden. Veel mensen vinden echter wel dat RVS wat luxer er uitziet dan aluminium. Ook is het iets steviger en iets robuuster dan aluminium.

Vlechtwerk en wicker

De laatste optie qua materiaal voor je loungebank waar je voor kunt kiezen, zijn vlechtwerk of wicker. Dit ziet er ook erg natuurlijk uit en zal dus mooi staan in je tuin. Het vlechtwerk of de wicker wordt gespannen rond een frame van staal of aluminium. Ook dit is weer heel licht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Ook is het onderhoud ook heel goed te doen. Vaak is een beetje water al voldoende om de loungebank schoon te krijgen.

Geef een reactie