BadkamerInterieurWonen

Je badkamer stijlvol inrichten met de IP65 inbouwspot

Je badkamer stijlvol inrichten met de IP65 inbouwspot
589Views

Goede verlichting is enorm belangrijk. In het hele huis. Maar zeker in de badkamer. Het is immers prettig wanneer je ’s ochtends vroeg in de badkamer komt en direct over voldoende functionele verlichting kunt beschikken. Of natuurlijk wanneer je in de late uurtjes nog een heerlijke warme douche of ontspannend bad wilt nemen. Daarnaast speelt de verlichting ook nog eens een belangrijke rol in de hoeveelheid sfeer die je in de ruimte kunt vinden. De juiste balans tussen functionaliteit en sfeer vinden is ontzettend lastig. Bovendien moet je in de badkamer ook nog op een aantal andere punten letten wil je de juiste verlichting aanschaffen.

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor led verlichting. Dit levert veel voordelen op voor het milieu en de portemonnee. Ook in de badkamer kunnen deze eenvoudig gebruikt worden. Hierbij wordt er meestal gekozen voor inbouwverlichting. Je badkamer stijlvol inrichten met de IP65 inbouwspot lijkt misschien gemakkelijk, maar er zijn veel dingen om bij stil te staan. Op zoek naar de beste led inbouwspot badkamer? En benieuwd hoe je deze het beste kunt bevestigen? Lees dan snel verder!

Kies voor een IP65 inbouwspot

Verlichting voor de badkamer kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn veel zaken waar je rekening mee dient te houden. Dingen waar je in ‘gewone’ ruimtes niet zo snel aan zult denken. Zo is de badkamer natuurlijk een zeer vochtige ruime. Afhankelijk van waar de inbouwspot geplaatst wordt, zal deze vaak in contact komen met water. Het is daarom belangrijk dat de inbouwspot waterdicht is. Hierbij is het met name belangrijk om op de IP-waarde van de lamp te letten. Dit vertelt je in hoeverre de lamp water- en stofdicht is. Zo voorkom je kortsluiting of een (te) korte levensduur. Een IP65 inbouwspot is uitermate geschikt als verlichting in vochtige ruimtes. De lamp kan tegen een stootje, raakt niet snel beschadigd door vocht of contact met water en is veilig in gebruik.

Tal van mogelijkheden met de plaatsing van inbouwspots

De meeste mensen denken bij inbouwspots dat deze enkel tegen het plafond bevestigd kunnen worden. Niets is echter minder waar. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer we kijken naar het plaatsen van inbouwspots. Zo kunnen deze in wanden, spiegels of andere oppervlaktes bevestigd worden. Door te spelen met de plaatsing van de spots, kun je geheel zelf verschillende effecten toevoegen.

Met of zonder dimmer?

Naast de plaatsing is het natuurlijk ook belangrijk om over de helderheid van de verlichting na te denken. Hoewel het heel praktisch kan zijn om over felle lampen te beschikken, is dit voor de sfeer wellicht minder prettig. Wanneer je heerlijk hoopt te ontspannen in bad is het niet fijn wanneer er continu een felle lamp op je gericht staat. Gelukkig kun je op het gebied van led verlichting alle kanten op. Wij adviseren bijvoorbeeld om voor een led inbouwspot met dimmer te kiezen. Zo kun je de helderheid geheel naar wens en situatie aanpassen. Zo beschik je altijd over de juiste verlichting.

Gelijke verdeling van het licht

Bij het gebruik van led inbouwspots is het van essentieel belang dat de verlichting gelijkmatig wordt verdeeld. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat een groot deel van de ruimte onderbelicht blijft en dat kan natuurlijk vervelende situaties opleveren. Daarom is het altijd belangrijk om de inbouwspots gelijkmatig te verdelen en regelmatig te kijken hoe het lichtval de ruimte kleurt. Begin bij de basis. Het is dan altijd nog mogelijk om een extra inbouwspot te plaatsen.

Geef een reactie