InterieurKeukenWonen

Keuken decoreren: 3 tips!

Keuken decoreren 3 tips!
465Views

Ben jij je saaie keuken zat en wil jij het anders aanpakken dan meesten? Dan vind je in dit artikel drie tips die je kunnen helpen met het decoreren van je keuken!

Een keuken wordt vaak gezien als het hart van een huis en daarom is het belangrijk dat je keuken er aantrekkelijk uitziet voor jou en je familie die er gebruik van maken. Zorg er daarom voor dat je keuken niet alleen handig is maar er ook uitziet dat er veel liefde is gebruikt tijdens het maken en decoreren van de keuken!

De basis van de keuken

Niet iedereen heeft een grote keuken, een ruime keuken of een keuken eiland. Er bestaan natuurlijk talloze vormen en maten van keukens en als je iemand bent met een kleine keuken dan kan het een grote uitdaging zijn om je keuken leuk op te fleuren, omdat je niet alles kan uit stallen zoals bij een grote keuken. Er zijn gelukkig een aantal makkelijke trucjes om een kleine keuken snel eigen te maken. Je kan daarbij beginnen met het vervangen van de deurgrepen van je keukenkastjes, dit zorgt ervoor dat je keuken gelijk een andere uitstraling krijgt. Ook kan je je keukenkastjes schilderen of met plakfolie, dat je online kan bestellen bij bijvoorbeeld de https://www.xenos.nl/, beplakken tot een ander patroon. Zo kom je al ver naar een keuken die jij leuk vindt. Denk er ook eens aan om een plank in de keuken op te hangen, zo bespaar je ook ruimte in een kleine keuken en kan je sneller de zout en peper pakken tijdens het koken!

  1. Denk aan opbergers

Als je houdt van organiseren dan heb je opbergers nodig, ook in de keuken! Zo kan je bijvoorbeeld een bordenrek kopen in je favoriete tint of beginnen met voorraadblikken en mandjes waar jij je uien en knoflook of suiker in kwijt kan. Ook kan je denken aan het inslaan van een boekensteun, deze kan je namelijk ook heel goed gebruiken om je snijplanken op uit te stallen of in de kast rechtop op te bergen, ideaal!

  1. Theedoeken en handdoeken

De theedoeken en handdoeken zijn een belangrijk onderdeel van elke keuken, omdat je deze altijd nodig hebt. Je handen wassen is namelijk enorm belangrijk als je contaminatie van bijvoorbeeld salmonella wilt tegen gaan tijdens het koken. En je handen droog je natuurlijk met een handdoek en je servies droog je met je theedoek. Deze items kunnen ook een mooie aanvulling zijn op je keuken. Door de theedoeken en handdoeken op te hangen in het zicht zorg je ervoor dat er in je keuken extra texturen zijn en daarnaast kan een fleurige theedoek of handdoek enorm leuk ogen in de keuken.

Geef een reactie