InterieurTuinWonen

Volledig in je sas op een vlonderterras!

vlonderplank bamboe
783Views

En al helemaal als je die volledig zelf in elkaar hebt gezet! Maar wat heb je daar precies voor nodig? Wat zijn de voordelen ervan en waar moet je op letten? In onderstaand artikel krijg je op al deze vragen een passend antwoord. Zo zul je de vlonderplank niet snel misslaan!

Waarom een vlonder?

Allereerst staat het heel mooi en uitnodigend. Een vlonder is vaak veel uitnodigender dan een tegelvloer. Je maakt er met gemak een comfortabele plek mee waar je het liefst het hele jaar zou doorbrengen – helaas biedt het weer in Nederland je daar geen kans toe. Zeker zodra je je tuinmeubilair erop hebt geïnstalleerd en bijbehorende accessoires voor de aankleding, zul je zien dat je terras een stuk aangenamer is geworden!

Waar moet ik rekening mee houden bij het bouwen van een vlonder?

Allereerst mag de grond niet te drassig zijn. Dit betekent dat je zult moeten investeren in drainage of een worteldoek plaatst, zodat water niet in de grond kan sijpelen en onkruid niet de mogelijkheid heeft om tussen de planken door te groeien.

Bespaar bovendien nooit op je fundering; dat is beginnersfout #1! Natuurlijk zijn die planken en balken duur, maar als je met minder dan het minimale genoegen neemt om je vlonder mee op te bouwen, zul je merken dat het geheel absoluut niet stevig zal zijn.

Verder moet je weten dat het belangrijk is om een gelijkmatige ruimte te houden tussen de vlonderplanken en het geheel op een kleine afstand te construeren van enige aanbouw. Zo hebben de planken voldoende ruimte om zich heen om te kunnen krimpen en uitzetten zodra het warmer en kouder wordt.

bamboe-vlonder

Ook kan het hout enigszins verkleuren als je niet regelmatig alle meubelen en andere objecten die zich erop bevinden met regelmaat enigszins verplaatst. Houd de tint gelijk door bijvoorbeeld je meubilair in de winter veilig op te bergen.

Bovendien wijzen we je er graag op dat het nogal lelijk kan staan om je vlonder aan alle kanten open te houden. Gebruik daarom verticaal geplaatste balken als plinten aan de zijden. Houd er daarvan eentje open om de wind er goed langs te kunnen laten.

Succes met de opbouw en heel veel plezier met het eindresultaat!

Geef een reactie