InterieurWonen

De voordelen van ronde spiegels in huis

ronde spiegels voordelen
1.12KViews

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, hoe style ik het mooiste huis van het land? Spiegels spelen een belangrijke rol in ieder interieur. Je maakt er niet alleen dagelijks gebruik van, maar ze fleuren ook nog eens elke ruimte op. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in alle soorten en maten, hierdoor is er altijd wel een spiegel die jouw wensen tot in de puntjes vervuld. Het komende jaar staat in het teken van ronde spiegels. In dit artikel verklaren we deze populariteit aan de hand van enkele belangrijke voordelen. Je woning stylen door middel van ronde spiegels doe je zo!

 Veelzijdig

Ronde spiegels van Sweetlivingshop.nl zijn ontzettend veelzijdig. Waar we deze spiegels eerst een beetje retro vonden, zien we dat deze tegenwoordig ook in strakke en stoere interieurs worden verwerkt. Zo is het mogelijk om de spiegel een geheel nieuwe uitstraling te geven door deze af te stylen met een leren riem of andere natuurlijke materialen. Hierdoor is deze ook prima geschikt voor de industriële woonstijl.

Optisch groter

Dankzij ronde spiegels is het mogelijk om kleine ruimtes optisch groter te laten lijken. Vaak zien we dan ook dat deze gebruikt worden in hotelkamers, kleine slaap- of badkamers en hallen. Je geniet hierbij niet alleen van de functionele kant van de spiegel, eventjes snel kijken of je outfit en je haar goed zitten, maar ook van een ruimte die een stuk groter oogt. Dit optische bedrog wordt ook vaak toegepast in kleine woningen die te koop staan. Dankzij ronde spiegels is het mogelijk om de woning veel groter te laten ogen en is de animo voor die woningen ook een stuk groter.

Ronde spiegel: voorkom het gebruik van hoeken in de woning

De meeste woningen zijn tegenwoordig uitgerust met een heel scala aan hoeken. Dit geeft de woning niet alleen een extreem strakke uitstraling, maar kan ook nog eens zeer onhandig zijn tijdens het stylen van het interieur. Een hoekige ruimte kan immers al snel saai overkomen en zorgt er bovendien ook nog eens voor dat er extreem veel loze ruimtes opgevuld moeten worden. Om het geheel op te laten leven kun je gebruik maken van de ronde spiegel. Deze laat het interieur opnieuw leven door het patroon van hoeken te doorbreken.

Niet één, twee, maar drie spiegels!


Waarom maken we eigenlijk altijd alleen maar gebruik van één spiegel in elke ruimte? De trend van 2019 is om zoveel mogelijk spiegels bij elkaar te hangen. Dankzij de verschillende formaten is het mogelijk om een speels contrast te creëren door middel van diverse spiegels. Daarnaast is het ook nog eens heel praktisch om je outfit vanuit meerdere hoeken te bewonderen.  Less is more gaat niet altijd op als het gaat om de spiegeltrends voor het aankomende jaar.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

Ronde spiegels zijn ontzettend veelzijdig en kunnen gebruikt worden in iedere ruimte. Dit zorgt er ook voor dat er veel aanbod is in allerlei verschillende kleuren en maten. Zo is er altijd wel een ronde spiegel die bij het huidige wooninterieur past en die de kleuren van de woning complimenteren. Op Sweetlivingshop.nl vind je een breed assortiment aan ronde spiegels om jouw woning mee te verrijken.

Geef een reactie