TuinWonen

Zo geniet je optimaal van jouw tuin deze zomer!

Zo geniet je optimaal van jouw tuin deze zomer
884Views

Nog heel even en dan is de zomer weer aangebroken! Hét moment waar veel mensen al sinds de start van het jaar reikhalzend naar uitkijken. Nu het moment eindelijk bijna daar is, trekken we massaal de tuin in om deze een flinke make-over te geven. Maar hoe pak je dat precies aan? De tuin heeft waarschijnlijk de hele winter stilgelegen. Onkruid  heeft zich tussen de tegels gevormd, planten hebben hun langste tijd wel gehad en het geheel oogt kil en sfeerloos. Niet bepaald een aantrekkelijke plek om de warme zomerdagen in door te brengen. Hoog tijd om daar iets aan te veranderen. In dit artikel geven we een aantal tips, zodat ook jij optimaal kunt genieten van jouw tuin deze zomer!

Onkruid wieden en schoonmaken

Als de tuin niet opgeruimd is, ben je eigenlijk ook het overzicht kwijt. Een huis knap je immers ook niet op voordat alles aan kant is. Begin daarom eerst met onkruid wieden, het verwijderen van dode planten of bloemen en het schrobben van de tuintegels. Trek hier gerust een dagje voor uit. Na de winterslaap is deze schoonmaakbeurt hard nodig en dat kan dan ook best wel wat tijd kosten. Na de fikse schoonmaakbeurt zal je direct een groot verschil in de uitstraling van de tuin zien. Zo krijg je echt voldoening uit je werk én zie je direct wat er nog nodig is om de tuin zomerproof te maken.

Maak een aanvalsplan

Nu je het overzicht terug hebt, kan je eindelijk een aanvalsplan gaan maken. Dit klinkt heftiger dan het is, maar het is niet meer dan enkele punten opschrijven waar je mee wilt beginnen. Stel jezelf hierbij de volgende vragen:

  • Wat is er echt nodig? Zijn er zaken die nog uitgesteld kunnen worden tot na de zomer of moet je direct alles aanpakken op jouw wensenlijstje?
  • Over welk budget beschik je? Natuurlijk is het aanpakken van de tuin hartstikke leuk, maar de kosten moeten natuurlijk niet te gek worden. Stel daarom vooraf een budget vast en hou je hier ook aan. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan aan het einde van de maand.
  • Voer ik de make-over zelf uit of schakel ik een professional in? Als je speciale wensen hebt of een heel ander tuinontwerp in gedachten hebt, kan het soms raadzaam zijn om een vakman in te schakelen. Ook hierbij geldt dat het natuurlijk binnen je budget moet passen.

Zo creëer je meer sfeer in de tuin

Denk ook aan de kleine dingen om meer sfeer in de tuin te creëren. Hier hoef je echt niet alleen grootschalige verbouwingen voor uit te voeren. Haal bijvoorbeeld meer tuinverlichting in huis. Vaak zien we dat het hier aan schort, terwijl tuinverlichting juist essentieel is om voor de volle 100% van de zomeravonden te genieten.  Bekijk daarom eens het brede assortiment van Flos. Hier vind je spectaculaire tuinverlichting die direct voor meer sfeer in de tuin zorgt.

Natuurlijk kan je ook meer kleurrijke accessoires aanschaffen, nieuwe planten kopen of zelfs nieuwe tegels of een gazonnetje leggen om de sfeer in de tuin te optimaliseren. Waar je ook voor kiest, deze zomer geniet jij in elk geval optimaal van je eigen tuin!

Geef een reactie