InterieurWonen

Tips om je interieur veilig te verhuizen

tips om interieur veilig verhuizen
641Views

Bijna is de grote dag daar en zal de verhuizing beginnen. Voor die dag moet er natuurlijk wel al een heleboel geregeld worden. Vooral het inpakken zal enorm veel tijd kosten. Daarom is het belangrijk om vooraf al heel veel werk te verzetten, dat scheelt je een hoop stress tijdens de echte verhuizing. Maar hoe kan je je interieur veilig verhuizen? Hierbij denken we niet alleen aan de grote meubels, maar ook aan alle kleine tierelantijntjes die in je huis staan. Het lijkt soms wel een onmogelijke taak om alles in te pakken. Toch is het noodzakelijk. Waar begin je dan? En belangrijker nog: hoe kan je alles veilig over verhuizen, zonder dat jouw waardevolle spullen beschadigd raken? In dit artikel geven we enkele handige tips!

Schaf kwalitatieve verhuisdozen aan

Het is uiteraard allereerst belangrijk om over de juiste inpakmaterialen te beschikken. Hierbij zijn verhuisdozen natuurlijk de belangrijkste factor. Maar voor welke verhuisdozen kies je?

In budgetwinkels vind je vaak talloze verhuisdozen voor zachte prijzen. Toch adviseren wij hiermee op te passen. Een voordelige verhuisdoos kan soms snel scheuren, omdat de kwaliteit simpelweg te wensen overlaat. Kies daarom altijd voor kwalitatieve verhuisdozen. Wees niet bang dat dit zonde van je geld is voor die ene keer, want verhuisdozen kan je ook in de nieuwe woning voor talloze dingen gebruiken. Ze zijn niet alleen geschikt voor het verhuizen.

Wil je zware dingen zoals boeken verhuizen? Kies dan voor speciale boekenverhuisdozen. Dit zijn verhuisdozen die extra verstevigd zijn, zodat ze grotere gewichten kunnen tillen.

Pak vroegtijdig in

Vaak maken mensen de fout om tot het laatste moment te wachten met inpakken. Dit levert echter enorm veel onnodige stress op. Pak daarom alvast de meeste dingen vroegtijdig in. Loop eens een kritisch rondje door het huis en bekijk welke spullen je eigenlijk niet meer gebruikt tot de verhuizing. Deze kan je direct inpakken. Als de laatste week in je oude huis begint, kan je een tasje met de nodige essentials maken. Deze vul je met wat toiletspullen, kledingsetjes voor een week en andere benodigdheden. De rest van de inboedel kan je nu inpakken. Zo ben je op de dag van de verhuizing heel snel klaar.

Maak gebruik van veel inpakmateriaal

Om je inboedel veilig te vervoeren is het belangrijk dat je van véél inpakmateriaal gebruik maakt. Veel meer dan je van tevoren zou denken. Gebruik liever te veel dan te weinig, want zo voorkom je beschadigingen aan je meest waardevolle spullen. Als je professionele verhuizers inschakelt, kunnen zij jou helpen om de grote meubels veilig te vervoeren. De kleine spulletjes zijn voor jou rekening. Koop daarom voldoende folie en bubbeltjespapier en maak gebruik van je eigen handdoeken om breekbare spullen te vervoeren.

Categoriseer de verhuisdozen

Voorkom veel gedoe tijdens het uitpakken door op iedere doos precies te vermelden wat er in zit. Om tijd te besparen is het belangrijk om de spullen in ruimtes te categoriseren. Een doos voor de woonkamer, slaapkamer, studeerkamer en ga zo maar door. Zo kunnen de dozen direct in de juiste ruimte geplaatst worden en sta je niet overal te zoeken om je spullen terug te vinden.

Maak je gebruik van professionele verhuizers? Vertel hun dan precies hoe je de leegstaande ruimtes wilt gebruiken. Zo kunnen ze de dozen eenvoudig op hun juiste plek zetten. Hierdoor ben jij binnen no-time ook weer uitgepakt als je eenmaal in je nieuwe stulpje bent aangekomen.

Geef een reactie