InterieurWonen

Gordijnen maken: 3 handige tips

1.16KViews

Heerlijk; even rondwandelen op de mooiste stoffenmarkt Nederland, België en Duitsland. Terwijl je langs de verschillende stoffen slentert, ben je plotseling dolverliefd als je een prachtige stof vindt. Wat zou je hier mooie gordijnen van kunnen maken!

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om zelf textiel en decoratie-items voor in huis te maken. Ook het maken van gordijnen, vitrages en andere meubelstoffen is immens populair. Toch verkijk je je al snel op de complexiteit van deze klus. Ben jij van plan om jouw interieur binnenkort met zelfgemaakte gordijnen te verrijken? Ga dan niet meteen aan de slag, maar lees eerst onze 3 handige & praktische tips.

1.         Moeilijker dan het lijkt

Vaak zijn mensen in de veronderstelling dat het maken van gordijnen nooit zo lastig kan zijn. Het zijn immers maar wat rechte lappen met plooien die versteld moeten worden. Toch raden wij aan om wel realistisch te blijven. Als je zelf totaal geen ervaring hebt met het maken van textiel of stoffen voor in huis, blijft het natuurlijk wel belangrijk om research te doen. Begin niet zomaar, omdat je denkt dat je dit wel kan.

Tuurlijk, als je je ergens in verdiept is de kans groot dat dit je ook gaat lukken. Maar begin nooit ergens lukraak aan. Dan is de kans groot dat je veel stof verspilt. Dat zou natuurlijk zonde zijn, ook voor je portemonnee.

2.         Vraag om advies

Om jouw creatie zo goed mogelijk te laten slagen, is het belangrijk om zoveel mogelijk hulptroepen in te schakelen. Ga daarom eens online op zoek naar ervaringsdeskundigen. Hier vind je vaak enorm veel mensen die goed zijn in het werken op de naaimachine. Zij kunnen jou passend advies op afstand geven. Als je echt iemand nodig hebt die bij jou thuis komt, is het misschien verstandiger om in je naaste omgeving de ronde te doen. Vraag of er mensen zijn die wel eens gordijnen hebben gemaakt. Soms zien we dat mensen opeens voor de verrassing van hun leven komen te staan als hun beste vriend of vriendin al jaren een liefhebber is in het maken van textiel en andere items. Hoe leuk is het dan als jullie samen deze klus kunnen aangrijpen?

Kom je er echt niet uit? Volg dan eens een naaicursus! Deze vind je door het hele land en hier leer je de fijne kneepjes uit het vak. Zo maak je binnen de kortste keren de mooiste kledingstukken, gordijnen of andere decoratie-items. Hierdoor geef je jouw woning direct een persoonlijke touch.

3.         Meten = weten

Eén van de belangrijkste dingen bij het maken van gordijnen is het meten. Als je niet over de juiste maten beschikt is jouw creatie sowieso gedoemd te mislukken. Natuurlijk is het hierbij ook belangrijk dat je weet waar de gordijnen komen te hangen. Komen deze boven de vensterbank te hangen? Zit er een verwarming in de weg? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden.

Gelukkig zijn er online veel tools te vinden waarmee je eenvoudig de juiste maten voor jouw gordijnen kunt vinden. Pas als je over de juiste maten beschikt, kan je verder gaan werken. Wij wensen je alvast heel veel succes!

Geef een reactie