BadkamerWonen

Een douchecabine of een bad?

2.3KViews

Wanneer je de badkamer gaat aanpakken dan zal deze vraag snel voorbijkomen. Heb je een gigantische badkamer? Dan kan je gaan voor een douchecabine en een bad, maar helaas heeft niet iedereen die luxe. In kleinere woningen zal je al snel moeten kiezen. Beide opties hebben voordelen, maar ook nadelen. Hieronder lees je enkele voordelen om te gaan voor een douchecabine ten opzichte van een bad.

De voordelen van een douche

Een douchecabine neemt niet zoveel ruimte in beslag als een bad. Mocht je door de keuze voor een douche ruimte over houden, dan kan je deze ruimte bijvoorbeeld benutten voor een dubbele wastafel. Zo hoef je minder lang te wachten om bijvoorbeeld je tanden te poetsen. Uiteraard zijn er ook erg grote douchecabines, dus niet elke douchecabine is geschikt voor een kleine badkamer.

Veilige instap

Met name een inloopdouche is uitermate veilig voor mensen die slecht ter been zijn. Gecombineerd met een krukje of een stoel kan er erg comfortabel gedoucht worden. Ga je toch voor een douchecabine? Dan kan je kiezen voor een lage douchebak. Hiermee is er een minimale opstap.

Naast de hoge instap is een bad ook erg glad bij het in- en uitstappen. Dit komt met name omdat een bad gevormd is om te liggen. Een douche is recht en door het plaatsen van een douchemat sta je nog stabieler.

De nadelen van een douche

Ondanks dat het nemen van een douche erg rustgevend is, vindt men in bad gaan nog altijd rustgevender. In een bad kan je heerlijk liggen in stilte of onder het genot van een muziekje. Douchen doe je met name staand of zittend op een krukje. Het geluid van het vallende water is niet niks en het luisteren van muziek is dan ook niet zo makkelijk.

Ben je van plan om vaak lang te douchen, omdat het lekker rustgevend is? Dan is het qua waterverbruik misschien wel beter om een bad te nemen. Tegenwoordig verbruikt een douche veel meer water dan vroeger. Na een kwartier douchen, heb je misschien al meer water verbruikt in de douche dan bij het nemen van een bad.

Als je kinderen hebt, is het elke dag weer een klus om ze schoon te krijgen. In bad gaat dit toch een stukje makkelijker dan in de douche. Kinderen vinden het heerlijk om in bad te gaan. Door samen in bad te gaan bouw je een band op met je kinderen en kunnen ze heerlijk ontspannen.

Dit artikel heeft de keuze voor een douche of bad waarschijnlijk niet makkelijker gemaakt, maar er zijn nou eenmaal voor- en nadelen aan beide opties. Welke eigenschappen jij belangrijker vindt is doorslaggevend. Succes met de keuze!

Geef een reactie