Slaapkamer

Rust in de slaapkamer: hoe creëer je dat?

1.11KViews

De slaapkamer is de plek in je huis waar je volledig tot rust kan komen. Of je nou gaat voor een snelle powernap of uitgebreid wilt uitslapen. Maar wist je dat er bepaalde factoren zijn die ervoor zorgen dat je beter (of juist slechter) slaapt? In dit artikel geven wij je 3 tips waarmee jij het maximale uit je me-time kunt halen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Begin met het opruimen van je slaapkamer

Je zou het misschien niet snel verwachten, maar een rommelige kamer betekent in veel gevallen een onrustig hoofd. En een onrustig hoofd resulteert al gauw in een slechte/korte nachtrust. Wil je dus meer rust in je slaapkamer, dan raden wij je aan te beginnen met het opruimen van je slaapkamer. Berg alle onnodige, rondslingerende dingen op en maak je bed op. Des te minder afleiding, des te meer rust in je hoofd en daarmee dus ook een betere nachtrust.

Kleurgebruik

Iets waar men bij het verven van de slaapkamer vaak niet direct rekening mee houdt is het (grote) effect dat kleuren op onze gemoedstoestand kunnen hebben. Neem bijvoorbeeld de kleur blauw. Blauw staat bekend om zijn rustgevende en kalmerende uitstraling en is daarom een perfecte kleur voor in de slaapkamer. Daarnaast doen natuurlijke kleuren het ook altijd goed in de slaapkamer. Een natuurlijke omgeving creëert namelijk een vertrouwd gevoel en dit zorgt voor rust in je hoofd.

Tip: Heb je een kleine slaapkamer en wil je graag je muren wit houden? Dan zou je kunnen kiezen voor een kledingkast in een natuurlijke kleur, zoals een houtlook garderobekast. Dit is namelijk een zeer mooie combinatie en zo profiteer je toch van het kleurgebruik zonder al je muren te verven.

Maak het zo donker mogelijk

De laatste tip die we je meegeven is om je slaapkamer zo donker mogelijk te maken. Kies daarom voor verduisterende (zwarte) gordijnen of rolluiken. Aan de andere kant, als je wakker wordt, is het juist weer zeer belangrijk dat er zonlicht in je slaapkamer schijnt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam serotonine aanmaakt. Dit zorgt er onder andere voor dat je lichaam een seintje krijgt om ‘echt’ wakker te worden.

Geef een reactie