InterieurWonen

4 redenen waarom je voor een gietvloer moet kiezen

4 redenen waarom je voor een gietvloer moet kiezen
901Views

Gietvloeren zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Steeds vaker zien we dat mensen een gietvloer verkiezen boven laminaat of een pvc vloer. Een unicum aangezien dit lange tijd de populairste vloeren in ons land waren. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Gietvloeren beschikken over talloze voordelen voor de bewoner. Maar wat zijn nu precies de redenen waarom mensen voor een gietvloer kiezen? Van welke voordelen kan ook jij genieten als je een gietvloer aanschaft? Wij zetten de 4 belangrijkste redenen voor jou op een rijtje. Als jij nog twijfelt over de gietvloeren van Van Hollandse Bodem, hopen wij in dit artikel jouw twijfels weg te nemen!

1.         Fijne uitstraling

Natuurlijk is de uitstraling van de vloer de allerbelangrijkste reden om voor een gietvloer te kiezen. Als je de vloer niet mooi vindt, zal je hier logischerwijs ook nooit voor kiezen. Natuurlijk zijn smaken verschillen en betekent het niet dat iedereen een gietvloer even mooi zal vinden. Vind jij deze vloer wel helemaal passen bij jouw interieur en stijl? Dan is het de perfecte keuze. Een gietvloer past immers bij vrijwel iedere woonstijl Een gietvloer geeft je woning een strakke en moderne uitstraling, een geweldige vloer die iedere woonstijl zal complimenteren!

2.         Onderhoudsarm

Als je op zoek bent naar een vloer die makkelijk te onderhouden is, is een gietvloer de beste keuze. Deze vloeren zijn zeer eenvoudig in onderhoud en hebben vrijwel niets nodig om in mooie staat te blijven. Stofzuigen en dweilen is ruim voldoende om mooi te blijven. Je hoeft dan ook geen speciale reinigingsmiddelen of andere dure producten aan te schaffen. Hierdoor is het een ideale vloer voor drukke gezinnen. Bedenk wel dat een lichte vloer ook heel besmettelijk is voor vuil. Je ziet al gauw vieze hondenpoten of voetafdrukken. Als je je hier aan ergert, kan een donkere vloer de voorkeur hebben.

3.         Duurzaam en slijtvast

Gietenvloeren gaan zeer lang mee. Een van de grootste voordelen van een gietvloer is dat deze slijtvast is. Je kunt de vloer bijna onmogelijk beschadigen. Hoeveel kopjes je ook laat vallen, de vloer blijft in prima conditie. Bovendien blijven de kleuren ook heel lang mooi. Bedenk wel dat er veel verschil zit tussen de kwaliteit van diverse vloeren. Kies daarom altijd voor een kwaliteitswinkel om jouw vloer aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je geniet van gedegen kwaliteit en dat de vloeren uitvoerig zijn getest.

4.         Langere levensduur

Een gietvloer is niet goedkoop. Toch is deze vaak wel voordeliger dan een kwalitatieve houten vloer. Bovendien geniet je van een zeer lange levensduur en blijft de vloer lang mooi, zonder dat uitvoerig onderhoud nodig is. Bovendien geniet je volop van de talloze bovenstaande voordelen. Van optimaal sfeer en comfort tot een veelzijdige vloer, een gietenvloer is van alle markten thuis en wordt om veel dingen geroemd.

Wil jij een gietenvloer aanschaffen? Laat je dan informeren door een kwaliteitswinkel. Zij weten je precies te vertellen wat de voor- en nadelen van deze vloeren zijn en hoe je deze het beste kunt combineren binnen jouw interieur. Een gietenvloer van topkwaliteit!

Geef een reactie