InterieurWonen

Geef jouw woonkamer een landelijke look

Geef jouw woonkamer een landelijke look
251Views

Is jouw woonkamer toe aan vernieuwing? Pas de landelijke interieurstijl toe! Haal rust en sfeer in huis met behulp van natuurlijke materialen en comfortabele meubels en combineer eventueel de landelijke stijl met een andere interieurstijl. Lees in deze blog wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw woonkamer volgens de landelijke interieurstijl is ingericht!

De belangrijkste kenmerken

De landelijke stijl wordt gekenmerkt door de rust en sfeer die deze interieurstijl uitstraalt. Met behulp van zachte kleuren, natuurlijke materialen, comfortabele meubels en robuuste accessoires creëer je een rustige sfeer in huis.

Geschikte kleuren om de basis mee te leggen bij de landelijke interieurstijl zijn basic kleuren als wit, nude, beige of zacht bruin. Ook kun je kiezen voor zachte en natuurlijke kleuren als groen en blauw. Vervolgens kun je met behulp van accessoires kleur toevoegen in huis.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen maken de landelijke interieurstijl compleet en brengen veel warmte en sfeer in huis. Denk bijvoorbeeld aan een stenen muur die een robuuste touch geeft aan jouw woonkamer. Plaats ook planten door de woonkamer voor een natuurlijke en gezellige sfeer.

Een veelgebruikte materiaalsoort in de landelijke woonstijl is hout. Hout kun je op veel verschillende manieren terug laten komen in de woonkamer. Denk aan een houten vloer of meubels met houtelementen. Ook kun je ervoor kiezen om houten jaloezieën van ilumio voor de ramen te plaatsen. Deze zijn van echt hout gemaakt en geven een stoere en natuurlijke touch aan jouw interieur. Doordat je uit veel verschillende kleuren kunt kiezen, zijn er altijd houten jaloezieën die bij jouw inrichting passen! Neem eens een kijkje op de website van ilumio.nl voor houten jaloezieën en andere raamdecoratie.

Comfort en sfeer

Bij een landelijke interieurstijl hoort comfort. Hoe zorg je beter voor comfort in de woonkamer dan door te kiezen voor een comfortabele bank en fauteuils? Plaats grote en robuuste meubels met houtelementen (bijv. houten poten) voor rust en comfort. Plaats niet teveel meubels, zodat jouw woonkamer een ruimtelijk uiterlijk krijgt. Plaats voor extra sfeer en comfort kussentjes en plaids op de bank ter decoratie. Op deze manier kun je ook meer kleur in huis brengen!

Creëer sfeer door te kiezen voor een (elektrische) openhaard voor in de woonkamer. Dit ziet er gezellig uit én is handig tijdens koude dagen. Ook met behulp van accessoires zoals kaarsen, kussentjes, vazen, posters en foto’s aan de muur creëer je een gezellige en persoonlijke sfeer in de woonkamer.

Interieurstijlen combineren

Vind je de landelijke interieurstijl mooi, maar spreekt de moderne of industriële stijl jou ook aan? Dan kun je ervoor kiezen om één van deze stijlen te combineren met de landelijke stijl!

Landelijk en industrieel

Een grote overeenkomst tussen beide stijlen is het gebruik van natuurlijke materialen. Combineer beide stijlen door voor nog meer robuuste en onbewerkte materialen en meubels te kiezen en pas ook donkerdere kleuren toe in huis, zoals grijs of zwart.

Landelijk en modern  

Beide interieurstijlen stralen rust uit, gebruiken grote meubels en weinig tierlantijntjes. Geef jouw landelijke interieurstijl een moderne touch door voor meubels en accessoires met strakke lijnen te kiezen in plaats van met ronde vormen. Kies voor een hoge kast tot aan het plafond en creëer op deze manier rechte lijnen in jouw woonkamer.

Heeft deze blog je geïnspireerd en wil je meer inspiratie op doen? Vergeet dan zeker niet een kijkje te nemen op Pinterest of schaf Woonmagazines aan. Hier vind je namelijk veel interieurinspiratie!

Meta description:

Is jouw woonkamer toe aan vernieuwing? Pas de landelijke interieurstijl toe! Haal rust en sfeer in huis met behulp van natuurlijke materialen en comfortabele meubels. Lees in deze blog wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw woonkamer volgens de landelijke interieurstijl is ingericht!

Geef een reactie