InterieurWonen

Hoe snel verandert de waarde van je inboedel?

waarde inboedel
502Views

Over je bezittingen wil je logischerwijs goed verzekerd zijn. Denk hierbij met name aan de spullen waar je extra zuinig op bent, zoals een laptop en je prachtige sieraden. Mocht hier iets mee gebeuren dan wil je dat de schade gedekt wordt, wat je kunt regelen met een inboedelverzekering. Hierbij is het van belang dat je de waarde van de inboedel bepaalt. Natuurlijk kan de waarde veranderen, wat in principe best snel kan gebeuren. 

Wat is een inboedelverzekering?

Het is natuurlijk ook handig om te weten wat een inboedelverzekering überhaupt is. Met zo’n verzekering ben je verzekerd voor schade aan de spullen in je woning. Hierbij kun je onder meer denken aan je bank, de wasmachine, et cetera. Dit kunnen allerlei soorten schade zijn, zoals schade door diefstal. Ook brand-, storm- en waterschade valt onder de inboedelverzekering. Mocht je een grote dekking hebben afgesloten bij je goedkope inboedelverzekering dan zul je ook verzekerd zijn voor schade door vallen of omstoten. Dit is dus niet altijd het geval.

Hoe bereken je de waarde van de inboedel?

Als je bezig bent met het afsluiten van een inboedelverzekering dan wil de verzekeraar dus de waarde van de spullen weten. Bij verscheidene aanbieders van dergelijke verzekeringen kun je gebruik maken van een zogenoemde meter. Hierbij moet je onder andere invullen wat het formaat van de woning en de gezinssamenstelling is. Bovendien heb je hierbij garantie tegen onderverzekering, wat inhoudt dat de spullen bij schade meer waarde blijken te hebben de aanbieder alsnog de werkelijke schade betaalt. Natuurlijk moet je hierbij wel rekening houden met de afschrijving van de oudere inboedel.

Wanneer verandert de waarde van de inboedel?

Hieruit blijkt dus al dat de waarde van je inboedel verandert. Het is dan ook van belang om eens in de vijf jaar de meter nogmaals in te vullen. Bovendien moet je aan de verzekeraar doorgeven als er iets groots verandert in je leven. Dit kan bijvoorbeeld een verhuizing zijn. Je moet dit logischerwijs doorgeven, wanneer de aanbieder je waarschijnlijk zal vragen om de meter opnieuw in te vullen. 

Geef een reactie