InterieurWonen

Nieuwe eetkamerstoelen zoeken, waar let je op?

nieuwe eetkamerstoelen zoeken
1.27KViews

De eetkamerstoel speelt een belangrijke rol in iedere woning. Tijdens het ontbijt, lunch of diner breng je hier veel tijd op door. Misschien schuif je de eetkamerstoelen met wieltjes zelfs bij als er visite is of nemen de kinderen hier plaats op tijdens het studeren. Kortom: eetkamerstoelen zijn multifunctioneel en geschikt voor ieder moment. Om een eetkamerstoel te vinden die helemaal naar wens is, is het natuurlijk wel belangrijk om met enkele factoren rekening te houden. Maar waar moet je precies op letten tijdens je zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen? Hoe vind je dé perfecte stoel? Wij geven je 4 tips.

1.         Hou rekening met de eettafel

Als je eetkamerstoelen los van de tafel wilt kopen, is het belangrijk dat je de afmetingen van de tafel wel goed in gedachte houdt. Let met name op de hoogte van de tafel. Het is immers wel belangrijk dat de eetkamerstoelen netjes onder de tafel geschoven kunnen worden. Meet daarom de tafel eerst zorgvuldig op, voordat je op eetkamerstoelenjacht gaat. Zo bega je minder snel een miskoop en weet je zeker dat het mooi past.

2.         Comfortabel zitten

Aan de eettafel breng je waarschijnlijk veel tijd door. Daardoor is het belangrijk om voor een comfortabele zitplaats te zorgen. Hierbij is je eigen lengte en lichaamshouding van groot belang. Enkele centimeter extra kan soms al een enorm verschil maken. Kies er daarom altijd voor om eerst even zelf op de stoelen in de showroom plaats te nemen. Is dit niet mogelijk (bijvoorbeeld omdat je online stoelen wilt bestellen), neem dan de afmetingen nauwkeurig onder de loep. Bij een juiste zithouding zal je in een hoek van 90 graden zitten. Hierbij eindigt het zitgedeelte bij je knieën en staan de voeten plat op de grond.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om de eetkamerstoelen nóg comfortabeler te maken. Denk bijvoorbeeld na over de mogelijkheid om armleuningen te gebruiken. Hierdoor kunnen ook je armen comfortabel op de stoel liggen. Dit is vooral een uitstekende keuze als je veel tijd aan de eettafel doorbrengt of de stoelen ook voor het creëren van extra zitruimte wilt gebruiken. Bedenk wel dat stoelen met armleuning logischerwijs hoger zijn. Bereken dus eerst goed of ze onder de tafel passen.

3.         Budget


De prijs voor de eetkamerstoelen is niet eenvoudig te voorspellen. De prijzen variëren enorm. Dat maakt de keuze er niet gemakkelijker op. Kies je voor de meest voordelige optie of ga je voor een duurdere stoel? En wat is dan het verschil? Bedenk daarom eerst goed hoeveel geld je precies voor de eetkamerstoelen over hebt. Is je budget toereikend genoeg om voor de duurdere variant te kiezen of ben je wel verplicht om voor de goedkopere stoelen te gaan? Zo kom je al snel aan het bedrag dat je maximaal aan de stoelen kunt besteden. Hierdoor kan je gericht gaan zoeken, zonder dat je het budget overschrijdt. Zo wordt de keuze een stuk gemakkelijker.

4.         Passend bij je interieur

Let tevens op je huidige interieurstijl. Zo staat een minimalistische stoel perfect in de Scandinavische woonstijl, maar zal deze minder goed staan in een klassiek interieur. Bedenk daarom niet alleen wat je mooi vindt, maar ook wat goed bij je interieur past. Zo creëer je eenheid en zorg je voor meer rust in de ruimte.

Geef een reactie