InterieurWonen

Tips om van je kantoor de ultieme werkplek te maken

Tips om van je kantoor de ultieme werkplek te maken
492Views

Wil je je kantoor opnieuw inrichten? Een leuk maar intensief project! Om ervoor te zorgen dat niet alleen jij, maar ook je werknemers een prettigere werkplek hebben, is het goed om met een aantal aspecten rekening te houden. Niet alleen de aankleding of opvulling is namelijk belangrijk, ook de juiste kantoor indeling kan een groot verschil maken! Lees hier de tips om ervoor te zorgen dat je kantoor een aangename werkruimte wordt.

Houd rekening met voldoende natuurlijke lichtinval

Als je een kantoor (opnieuw) gaat indelen, wordt het belang van een juist afgestemde lichtinval vaak onderschat. Toch is het één van de factoren die het comfort op de werkvloer bepaalt. Het is niet alleen bepalend voor de sfeer, maar komt ook de efficiëntie op de werkvloer ten goede. Daarnaast is de natuurlijke lichtinval bevorderlijk voor ons bioritme, we voelen ons hier prettiger bij. Een win-win situatie dus!

Zorg voor de juiste technologie

Iedereen moet overal efficiënt kunnen werken. Daarvoor moet ook de juiste technologie aanwezig zijn in het nieuwe kantoor. Als je je kantoor dynamisch wil indelen, is het heel belangrijk om overal sterke en betrouwbare Wifi te hebben. Zo zijn je medewerkers niet gebonden aan hun vaste werkplek, maar kunnen ze zich vrij doorheen je kantoorruimte bewegen. Op het internet vind je informatie over de beste wifi versterkers die een optimaal bereik bieden voor jouw specifieke kantoorruimte.

Denk aan ruime looproutes

Heb je met je kantoorindeling al rekening gehouden met looproutes? Het is belangrijk dat er bij het indelen van je kantoor rekening wordt gehouden met verschillende en ruime looproutes. Dit zorgt ervoor dat alles makkelijk bereikbaar is en rustig oogt. Het is niet prettig als te grote bureaus geen fijne looproute overlaten naar het kopieerapparaat of de koffiemachine bijvoorbeeld.

Zorg voor de juiste sfeer

Een fijne en warme sfeer zorgt ervoor dat je werknemers zich op hun plek voelen. In een strakke, moderne en frisse omgeving werk je efficiënter dan in een rommelige, stoffige en oude werkomgeving. Het toevoegen van natuurlijke materialen aan je interieur speelt een grote rol in een warme uitstraling van je kantoor. Denk bijvoorbeeld aan warme verlichting of een mooie houten vloer of meubels.

Hou het proper

Je kan ook een robotstofzuiger plaatsen in je kantoorruimte. Naast de grondige wekelijkse poetsbeurt van de poetsfirma, heb je ook nog een cool gadget die je kantoorruimte proper houdt na de kantooruren. Op deze manier is je kantoorruimte altijd een propere en fijne plek om te werken. Je medewerkers gaan dit zeker appreciëren!

Productiever werken dankzij een slimme kantoorinrichting

De inrichting van je kantoor heeft een grote impact op de productiviteit van je werknemers, zoveel is duidelijk. Met de juiste aanpassingen aan de werkomgeving kan je je bedrijf al een pak vooruithelpen. 

Geef een reactie