InterieurWonen

Wil je je trap echt bijzonder maken? Renoveer hem!

trap echt bijzonder maken
186Views

We staan er niet veel bij stil, maar wat gebruiken we onze trap vaak op een dag! Geen wonder dat de treden in de loop der jaren slijten. Kijk eens goed naar jouw trap: zie je de slijtsporen al? Of heb je een trap die eigenlijk niet zo goed bij je interieur past?

Als je trap wel een opknapbeurt kan gebruiken kun je erover nadenken hem te laten renoveren. Een traprenovatie is minder ingrijpend dan een hele nieuwe trap neer laten zetten. De oude trap kan namelijk gewoon blijven staan. Met overzettreden en andere aanpassingen krijgt hij vervolgens een nieuw uiterlijk dat weer helemaal bij je smaak of interieur past. Zo reken je af met oude slijtsporen en maak je van je trap echt iets bijzonders.

Een trap is het middelpunt van je woning

Je trap verbindt de verschillende etages van je huis met elkaar. Het is dan ook een object dat je regelmatig gebruikt wanneer je thuis bent. Vaak staat een trap op de begane grond in de hal, waardoor hij het eerste is wat je ziet wanneer je je huis binnenloopt. Het kan ook zijn dat jouw trap in de woonkamer staat: dan is hij zelfs nog bepalender voor je interieur. Je trap een opknapbeurt geven kan dus nooit kwaad. Hij wordt er mooier van en tilt zo de hele verdieping naar een hoger niveau.

Een traprenovatie kan zowel bij een open als een dichte trap gedaan worden. Bij een traprenovatie open trap worden de treden bekleed met nieuwe overzettreden. Die geven je trap een volledig nieuwe look. Ook bij een dichte trap wordt dit gedaan, maar dan worden ook de stootborden van een nieuw laagje voorzien.

Veilig, stil en onderhoudsvrij

Er zitten meer voordelen aan het laten renoveren van je trap. Hij wordt er bijvoorbeeld een stuk veiliger door. Wanneer je je trap dag in dag uit gebruikt zal hij namelijk gaan slijten. Versleten traptreden zijn gladder en gevaarlijker. Je glijdt er sneller over uit dan over een nieuwe trede, en dat risico wil je niet lopen. Bij een renovatie kijkt de traprenovatie-expert naar jouw wensen en behoeften. Het kan zijn dat je kiest voor overzettreden met extra grip, of bijvoorbeeld LED-verlichting langs de treden, waardoor je de treden altijd goed kunt zien en niet snel mis zult stappen. Een traprenovatie kan ook zorgen dat je trap stiller wordt. Dat is erg fijn wanneer je met meerdere mensen in een huis woont en de trap vaak gebruikt wordt. Ten slotte kan je trap door een traprenovatie een stuk minder onderhoud nodig hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor overzettreden van onderhoudsvrije materialen die niet snel zullen slijten. Zo blijft je nieuwe trap lang mooi en veilig.

Geef een reactie