InterieurWonenWoonkamer

Zo houd je de warmte buiten met de juiste raamdecoratie

Zo houd je de warmte buiten met de juiste raamdecoratie.v1
587Views

Het wordt weer zomer! De temperaturen stijgen en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Toch heeft de naderende zomer wel een aantal nadelen. Zeker in huis. Het kan daar immers enorm warm worden. Als je niet over de juiste raamdecoratie beschikt, wordt het al snel een broeikas.

Om dit te voorkomen en van een comfortabelere temperatuur in huis te genieten, is het belangrijk om je huidige raamdecoratie eens onder de loep te nemen. Voldoen deze niet aan de verwachting? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Maar kies je voor shutters, duorolgordijnen of misschien wel verduisterende duettes? In dit artikel vertellen we hoe jij de warmte buiten houdt!

De isolerende functie van shutters

Shutters voegen echt iets toe aan je interieur. Ze zijn niet alleen heel stijlvol en geschikt voor bijna ieder interieur, maar beschikken ook nog eens over talloze andere voordelen. De isolerende functie is voor jou op dit moment natuurlijk het belangrijkste. Naast een decoratieve functie beschikt deze vorm van raamdecoratie ook over een bijzonder hoge isolerende waarde. Hierdoor blijft de temperatuur aangenaam tijdens de wintermaanden en komt er minder warmte binnen in de zomer. Het resultaat: een comfortabele woning, het hele jaar door. Onderzoek vandaag nog de mogelijkheid voor nieuwe raamdecoratie van Doehetbudget.nl en verrijk jouw woning met isolerende raambekleding.

Verduisterend duorolgordijn

Duo rolgordijnen zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Dat is dan ook niet voor niets. Ze kennen voordelen in overvloed. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om de stof geheel naar wens aan te passen. Hierdoor kun je deze niet alleen geheel op het interieur en jouw smaak laten afstemmen, maar is het ook nog eens mogelijk om de raambekleding nóg functioneler te maken. Kies bijvoorbeeld voor een verduisterend duorolgordijn. Dit is niet alleen een uitstekende optie voor de slaapkamer, maar kan ook nog eens enorm isolerend werken in de zomermaanden. Door de lamellen te sluiten, komt er minder zonlicht binnen en zal het huis minder snel opwarmen. Het ziet er misschien tijdelijk wat minder gezellig uit, maar je zal wel degelijk snel effect merken.

Duettes

Duettes zijn de tegenhanger van plisségordijnen. Hoewel ze qua uiterlijk veel op deze vorm van raambekleding lijken, beschikken ze over een veel hogere isolerende waarde. Hierdoor zijn ze niet alleen ideaal om de stookkosten omlaag te helpen, maar houden ze de temperatuur in huis ook nog eens ontzettend stabiel. Heerlijk koel in de zomer en aangenaam in de winter, zo is het altijd prettig thuiskomen.

Houten jaloezieën

De meeste mensen kiezen voor houten jaloezieën vanwege hun prachtige uitstraling. Maar wist je dat dit natuurproduct ook nog eens een enorme isolerende waarde heeft? Hierdoor is deze tevens geschikt voor het voorkomen van warmte in huis. Door de jaloezieën volledig te sluiten, komt er veel minder warmte en licht binnen in huis. Hierdoor zal de temperatuur minder snel oplopen en geniet jij van een prettige en aangename temperatuur in huis. Dat wordt genieten de aankomende zomer. Laat het mooie weer maar komen!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Geef een reactie