AlgemeenInterieurSlaapkamerTuinWonenWoonkamer

Klussen in en om huis die je prima zelf kunt doen

Klussen
1.86KViews

Klussen. De één houdt er van en de andere moet er niks van weten. Een gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen speelt bij de laatste groep een behoorlijke rol. Ze laten klussen de prima zelf uit te voeren zijn liever over aan vakmensen. Daarmee maak je een hoop extra kosten. In dit artikel lees je dan ook klussen die je prima zelf kunt uitvoeren. En met een beetje hulp zelfs voor de mensen met twee linkerhanden!

Schutting plaatsen

Het plaatsen van een mooie schutting in de tuin lijkt misschien wat lastig. Je wil natuurlijk dat de schutting netjes recht staat. Dit is veel eenvoudiger dan vaak wordt gedacht. Met een waterpas controleer je eenvoudig en snel of alles mooi recht staat. Wanneer dat zo is, zet je alles vast en voor je het weet staat je nieuwe schutting er. Keurig netjes recht!

Verven

Eens in de zoveel tijd is het tijd om de binnenmuren van je huis te voorzien van een nieuw laagje verf zodat alles er weer fris uitziet. Natuurlijk kun je dit makkelijk oplossen en een schildersbedrijf inhuren, maar het is veel voordeliger om het zelf te doen. Bij de bouwmarkt haal je voor weinig geld alle benodigde materialen en voor je het weet zijn de muren weer zo goed als nieuw.

Dakbedekking aanleggen

Het klinkt misschien wat lastiger dan de bovengenoemde klussen, maar ook het aanleggen van dakbedekking kun je goed zelf doen. Zeker met hulp van een handige kennis, is zeker het aanleggen van EPDM dakbedekking snel geregeld. Om er zeker van te zijn dat je al nodige materialen hebt kun je ook het beste een compleet EPDM pakket halen. Neem bij het plaatsen van dakbedekking wel de nodige veiligheidsmaatregelen.

Meubels in elkaar zetten

Een nieuwe kast of een nieuw bed wordt vaak geleverd als bouwpakket. Voor sommige mensen is het lastig om het bouwpakket zelf in elkaar te zetten. Hierdoor hebben veel meubelwinkels een mogelijkheid om tegen betaling het meubelstuk in elkaar te laten zetten door de monteurs. Echter is deze handige oplossing, vaak niet goedkoop. Veel meubels kun je zelf heel eenvoudig en snel in elkaar zetten, zonder hier veel gereedschap bij nodig te hebben.

Laminaat leggen

Het is heel eenvoudig om zelf een laminaatvloer aan te leggen. Nadat je juiste ondervloer hebt gelegd kun je beginnen met het leggen van het laminaat. Zorg er altijd voor dat het oppervlak mooi recht is, zodat je de vloer er optimaal in kunt leggen. Wanneer je dit hebt gedaan wacht de laatste klus, het aanbrengen van de plinten aan de randen. Bij het aanleggen van laminaat kun je het beste iemand vragen om je te ondersteunen voor het beste resultaat.

Geef een reactie