InterieurWonen

Raamdecoratie is er als kant en klaar product en speciaal op maat gemaakt. Wat zijn de verschillen en wanneer bestel je maatwerk!

raamdecoratie op maa t gemaakt
903Views

Als de door de bouwmarkt of soms zelfs al door de supermarkt loopt, kom je voorverpakte raamdecoraties tegen. Zijn deze producten hetzelfde als eentje die je op maat laat maken. Het valt wel op dat de meeste van deze raambekleding voor kleine ramen geschikt is.  Daaruit zou je af kunnen leiden dat het niet te duur mag zijn. En dat klopt. Voorverpakte raamdecoratie is goedkoop en wordt in een laag loonland gemaakt zoals India, Vietnam en China. Elk product wordt in razend tempo gemaakt en in een plastic PET box gestopt waarna alles in zeecontainers wordt geladen. Bijna driekwart van deze containers bevat lucht, dus goed voor het milieu is dit niet. Maar goed, dat terzijde.

Goedkoop, JA, En hoe zit het dan met de levensduur. Daar moet je een beetje geluk mee hebben. Gemiddeld is niet voor niet langer dan een jaar of vijf. De consumenten die kiezen voor kant en klaar producten zijn vaak jong en starters. Dat is begrijpelijk omdat zij nog geen vermogen hebben opgebouwd.

Het verschil met maatwerk  

Als je op maat bestelt, heb je veel meer keuzemogelijkheden om je raamdecoratie naar je eigen idee te bestellen. Denk aan een groter aantal kleuren, maar ook aan een sier koof, een mooie rand afwerking of luxe bediening.  Neem nu eens een kant en klaar rolgordijn. Dat flitst onder een robot naaimachine door en de zoom is gestikt. Als je dan later het gordijn voor het raam hangt, zie je dat er gaatjes in het doek zitten. En daar komt licht door. Daar storen veel mensen zich aan.  Als je maatwerk koopt dan hoeft dit niet. Er kan dan méér aandacht aan het product worden geschonken waardoor het mooier uitziet. 

 Rolgordijn op maat gemaakt van Rolgordijn.com

Op de foto zie je een antraciet metalen rand. Dat vindt je bij een kant en klaar product niet. Je betaalt wel meer voor maatwerk. Maar dat heeft dan ook zijn voordelen. Nog een ander product waar je heel goed het verschil tussen maatwerk en voorverpakt kunt zien, is het duo rolgordijn. Dat kom je vaak in de meest uitgeklede versie tegen. Dit terwijl je dit product heel mooi passend bij je inrichting kan maken. Denk hier aan speciale stoffen, de sier koof en randen maar vooral als je meerdere ramen naast elkaar hebt, kun je het patroon door laten lopen. Bij kant en klaar producten komt het patroon maar zelden gelijk en dan ziet het er minder mooi uit. 

 Een duo rolgordijn van Duorolgordijn.eu met mooie RVS afwerking.

Geef een reactie