AlgemeenKeukenSlaapkamerWonenWoonkamer

Trendy houten hanglampen voor een natuurlijke uitstraling

Houten Hanglamp
6.17KViews

We zijn dol op alles wat met verlichting te maken heeft. Als er sfeer ontbreekt in je woning is de kans groot dat je dit met de juiste lamp kunt oplossen. Tegenwoordig vind je verlichting dan ook in alle soorten en maten. Zoveel zelfs dat het genoeg is om je hoofd te laten duizelen en dat je blij bent als je een keuze kunt maken. Alleen al in materialen is er enorm veel keuze. Wij zijn dol op de stoere uitstraling van metalen lampen en ook de elegantie van glas kan ons bekoren, maar er is niks wat kan tippen aan de charmante uitstraling van houten lampen. Bij Directlampen.nl stuiten we al snel op de mooiste houten hanglampen. En we zijn verkocht! Houten lampen passen niet alleen bij bijna elk interieur, maar hebben ook nog eens een bijzonder karakteristieke uitstraling waardoor ze een ruimte direct naar hun hand kunnen zetten. Benieuwd hoe je een houten hanglamp het beste combineert met jouw huidige interieur? Lees dan snel verder

Houten hanglampen binnen jouw interieur

Wil je binnenkort een houten hanglamp toevoegen aan jouw interieur maar twijfel je een beetje over het geheel? Dan is het eerst verstandig om eens te kijken naar de woonstijl die je nu hanteert. Een houten lamp past bij heel veel verschillende woonstijlen, maar is bijvoorbeeld wel minder geschikt bij een stijl met robuuste materialen. Denk maar eens aan de industriële woontrend. Als jouw woning invloeden vertoont van de Scandinavische, landelijke of romantische woonstijl is de kans groot dat een houten hanglamp het interieur juist helemaal af maakt. Als je de stijl van je woning wilt doorvoeren in de verlichting is het belangrijk dat je let op het kleur- en materiaalgebruik van je meubels. Heb je bijvoorbeeld een donkere eikenhouten tafel in de eetkamer staan? Zorg dat je dan ook een lamp in dezelfde stijl en kleur zoekt. Hiermee maak je van de ruimte 1 geheel en dat geeft een rustgevende en serene uitstraling.

Hanglamp rechthoek

Verschillende soorten lampen voor een contrasterend effect

Veel mensen maken de fout om zich enkel te focussen op 1 stijl. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Als jouw woning de Scandinavische woonstijl ademt hoeft dat niet te betekenen dat je een muur opeens niet meer in het zwart mag verven. Uiteraard past dit minder bij de stijl, maar als je dit oplost met een gave accentmuur en de juiste verlichting kan dit juist een leuk effect opleveren. Ook met lampen is het mogelijk om een beetje outside-the-box te denken. Natuurlijk is het een mooi gezicht om alle lampen in 1 en dezelfde stijl te behouden maar dat kan ook een beetje stijfjes overkomen. Ben je een echte durfal en zoek je graag naar bijzondere elementen voor in je woning? Plaats dan lampen met verschillende materialen en met een bijzondere vormgeving in je huis. Je zal merken dat dit contrast voor een spannend en boeiend effect zorgt.

Geef een reactie