WonenWoonkamer

Maak met een hangmat jouw interieur helemaal af

hangmat in huis
956Views

Wil je eens iets helemaal anders met het interieur van je woning? Vind je het lastig om met nieuwe en inspirerende ideeën te komen en wil je iets wat niet in ieder ander huishouden te vinden is? Ga dan voor een hangmat met standaard! Een hangmat? Dat is toch iets wat je alleen buiten gebruikt? Nu de zomer weer begonnen is zal je merken dat hangmatten weer overal te koop worden aangeboden en daarom is nu juist de tijd om ze aan te schaffen en misschien nog wel te profiteren van leuke acties. Alleen gebruik jij de hangmat niet voor buiten, kan natuurlijk wel, maar voor binnen! Hoe je dat doet leggen we uit in dit artikel.

hangmaat interieur

Een hangmat ophangen binnenshuis

Nadat je een hangmat hebt aangeschaft om jouw interieur compleet mee te maken is het belangrijk dat je nadenkt hoe je deze op gaat hangen. Ga je dit doen met een constructie aan het plafond of de muur? Of schaf je een hangmat standaard aan? Het voordeel van een hangmat standaard is dat je geen gaten in de muur hoeft te boren en het daardoor ook niet storend is als je besluit hem weg te halen of tijdelijk naar buiten te verkassen. Het voordeel van een constructie aan de muur is dat het minder plek in beslag neemt dan een uitstekende standaard.

Waarom een hangmat perfect past binnen elk interieur

Het bijzondere van een hangmat is dat deze perfect past binnen elk interieur. De sereniteit en rust die de hangmat uitstraalt is niet voor elk ander meubelstuk weggelegd en zorgt er al gauw voor dat de ogen van de visite direct afdwalen naar dit exotische plaatje. Als je plaatsneemt in de hangmat droom je direct weg naar witte stranden, palmbomen en een fris drankje uit een kokosnoot. Dat vakantiegevoel in huis is met geen pen te beschrijven! Bovendien is een hangmat ook nog eens de perfecte metgezel voor mensen die baat hebben aan een rustgevende omgeving en deze niet kunnen krijgen in de woonkamer zelf. Door je even terug te trekken in de hangmat zie je alles direct wat zonniger in.

Waar plaats je een hangmat in huis?

Zodra je besluit om een hangmat in huis te plaatsen is de belangrijkste vraag natuurlijk waar je hem neerzet. We zullen de eerste zijn die toegeven dat een hangmat best wel groot is en dat daar ook flink wat ruimte voor nodig is. Gelukkig zijn daar genoeg oplossingen voor te bedenken. Zo hoef je niet direct een grote hangmat aan te schaffen. Ook een hangstoel of kleinere variant is perfect om jouw interieur compleet te maken. Bovendien kan je er ook voor kiezen om een oud meubelstuk weg te halen en de hangmat deze functie te laten vervullen. Een hangmat past perfect in loze hoeken, serres of zelfs bij een open leefkeuken. Met een beetje creativiteit en outside-the-box denken vind jij een plekje waar de hangmat helemaal tot zijn recht komt en jij kunt genieten van de ultieme vakantiesfeer in huis!

Geef een reactie