SlaapkamerWonenWoonkamer

Zo vrolijk jij goedkoop je woning op!

huis opvrolijken
2.61KViews

Iedereen wil genieten van een gezellig en knus huis. Het liefst wil je je huis zo inrichten, dat het bij jou past! Maar hoe kan je dat eenvoudig en goedkoop doen? En als je bijvoorbeeld een huurhuis hebt, hoe kan je dan meer kleur geven aan jouw huis zonder te verbouwen? In deze blog staan tips en ideeën om je huis op te vrolijken, zonder te verbouwen!

Meer kleur in huis

Meer kleur in je huis krijg je, inderdaad, door meer kleur toe te voegen! Zo kan je bijvoorbeeld de muren opnieuw schilderen. Dit hoeft niet per se in een totaal andere kleur te zijn, maar een tintje lichter of juist donkerder maakt het huis al helemaal nieuw. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een totaal andere kleur. Er zijn ontelbare kleuren voor op de muur; kies een kleur die bij jou past! Voor je je hele huis schildert, kun je ook beginnen met één kamer om te kijken of het na een maand nog steeds bevalt. Naast schilderen zijn er nog andere opties om muren op te vrolijken. Misschien heb je nog een oude rol behang liggen of stuit je op een leuk behangetje in de bouwmarkt.

behang huis

Tegenwoordig zijn er hele leuke behangetjeste koop in de meest uiteenlopende kleuren en printen. Je hoeft niet een hele muur te behangen, er zijnook nog andere opties. Zo kan je een hippe print inlijsten in een bijzondere lijst. Zo maak je eenmuurdecoratie die perfect bij jouw interieur past! De mogelijkheid bestaat ook om een afbeelding opbehang te laten drukken, bijvoorbeeld van jouw lievelingsstad. Die kan je dan uitvergroot in je kamer hebben hangen, een echte eyecatcher!

Kleine dingetjes veranderen

Zonder je muren te schilderen of te behangen, kan je ook een nieuwe kleur aan je huis geven door kleine dingen te veranderen. Een vloerkleed in de woonkamer geeft al meteen een nieuwe uitstraling, net alsandere kussens, gordijnen, schilderijen, spiegels of lampen. Er is ontzettend veel keuze uit deze dingen,in allerlei stijlen en kleuren. Een lamp in de vorm van een dier, kussenslopen met eigen foto’s erop ofgordijnen met leuke printjes…. Het kan allemaal! Hierdoor kan jij zelf bepalen wat je leuk vindt voor injouw huis. Door deze simpele veranderingen vrolijk jij jouw huis op!

Een andere simpele manier om jehuis op te vrolijken, is het toevoegen van leuke accessoires aan je huis. Er zijn verschillende winkels waarjij goedkoop leuke accessoires kan halen. Denk hierbij aan verschillende kaarshouders, kaarsjes, doosjes en andere tierelantijntjes. Hoeveel je wilt en hoe het eruitziet, ligt helemaal aan jou! Houd je juist vaneen rustige omgeving of vindt je het gezellig als er allerlei verschillende spulletjes ter decoratie staan? Het kan allemaal! Dit soort decoratie kan erg uiteenlopen, de keus is aan jou!

Een andere aanrader is…. een plant! Planten en bloemen zijn niet alleen goed voor de lucht in jouw huis, maar zijn zeker ook leuke versieringen! Het voordeel van een plant is dat ze lang meegaan en vaak weinig verzorging nodig hebben. Wederom zijn ze in verschillende groottes en vormen te verkrijgen, maar denk ook aan wat de toevoeging van een leuke pot kan zijn! Een stoere, grote, robuuste pot of juist een kleurrijke en sierlijke pot maakt het totaal plaatje helemaal af. Daarnaast kan je niet genoeg bloemen hebben in huis! Al die vrolijke kleuren en de geur, heerlijk! Voor een paar euro kan je al een leuk bloemetje scoren en die in een leuke vaas zetten op tafel. De echte finishing touch! Zonder te verbouwen en met weinig geld zijn er dus al vele simpele mogelijkheden om je huis een nieuwe uitstraling te geven en op te vrolijken! Je kan dit zo vaak doen als je wilt, waardoor het altijd voelt alsof je in een nieuw huis woont dat helemaal bij jou past!

planten in huis

 

Geef een reactie