WonenWoonkamer

Retro meubelen voor een hip interieur

Retro meubelen
1.61KViews

Een interieur dat retro en tegelijkertijd hip is, kan dat wel? Ja hoor! Net zoals alle modefenomenen, maakt ook de retrostijl sinds enkele jaren opnieuw zijn intrede in ons interieur. Je kan dus zonder schaamte die sixtieslamp een prominent plaatsje geven in jouw woonkamer!

Kies voor de juiste mix van retro en modern

Een interieur dat je meteen terugstuurt naar de jaren ’50, ’60 of ’70 is dan misschien wel leuk in een themarestaurantje of bar, maar gaat al snel vervelen als je hier alle dagen in thuis komt. Kies dus zorgvuldig je retro meubelen en accessoires uit en ga voor de juiste mix van oud en nieuw, van retro en modern. Je kan best starten met enkele retro accessoires zoals lampen of enkele leuke opbergdoosjes met retroprint. Of wat dacht je van enkele eyecatchers die de vintage stijl ademen, zoals een authentieke jukebox of platenspeler?

Retro lamp

Ga voor kleur en felle prints

Een retro interieur valt meteen op door zijn felle kleuren. Denk maar aan oranje, groen en ook de gekste kleurencombinaties passeren de revue. Naast vrolijke kleurtjes creëren ook felle prints meteen een retro interieur. De meest voor de hand liggende keuze is een muur te behangen met een leuke print of in een felle kleur te verven. Wie het aandurft, gaat echter voor een meubelstuk in een fel tintje en/of print. Een fauteuil is het meubelstuk bij uitstek om te experimenteren. Het trekt de aandacht, maar als je de combinatie met de rest van je interieur jou toch niet helemaal ligt, zwier je ‘m zo weer buiten – of geef je hem een plekje op een minder opvallende plaats.

Retro of Scandinavisch?

Je had het misschien al gemerkt, maar retro meubelen lijken vaak heel sterk op meubelen in de Scandinavische stijl. Dit komt door de schuine pootjes die voor beide stijlen zo kenmerkend zijn. Hou je erg van retro, maar hou je het in je interieur liever wat neutraler? Dan zijn meubelen in Scandinavische stijl de ideale tussenoplossing! Deze meubelen hebben bepaalde kenmerken die hetzelfde zijn als retro meubelen, maar zijn qua kleurgebruik veel neutraler – denk aan wit en bruin en verder niks.

mooie bank woonkamer

Zin gekregen om met je interieur aan de slag te gaan? In de webshop van meubelwinkel Emob vind je heel wat meubelen in diverse stijlen. Ja, óók retro en Scandinavisch, naast heel wat andere interieurstijlen. We moeten je wel waarschuwen: door het ruime aanbod ben je wel even zoet met het selecteren van jouw favoriete meubels en het samenstellen van jouw ultieme interieur wishlist. Maar hey, er zijn ergere manieren om je tijd door te brengen, niet? Tip: Emob heeft ook een blog waarop heel wat interieurtips verzameld staan. Heb je even een inspiratiedip? Blader dan even door de onderwerpen, je vindt er ongetwijfeld enkele praktische tips!

Geef een reactie